Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 7. 2014,
9.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga EBEL VSV Beljak Bolzano

Sobota, 12. 7. 2014, 9.01

8 let

Pretnarjevi ujeli najučinkovitejšega moža prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Beljaški orli so poskrbeli za odmevno okrepitev, v svoje vrste so zvabili Marka Santorellija, ki je Bolzanu izdatno pomagal do naslova prvaka lige EBEL.

Če je o Bolzanu za prihodnjo sezono znanega bore malo – klub naj bi se ukvarjal s finančnimi težavami, sestanki o financah pa so prestavljeni na prihodnji teden –, je jasno to, da se je kar nekaj hokejistov poslovilo od aktualnih prvakov razširjenega avstrijskega prvenstva. Zadnji med njimi je najbolj učinkoviti "lisjak" zadnje sezone Mark Santorelli. Italo-kanadski hokejist je na 54 tekmah rednega dela vknjižil 45 točk (14 zadetkov, 31 podaj), v lovu na lovoriko lige EBEL pa na 13 obračunih dodal še 12 točk (štiri zadetke, osem podaj).

25-letnik je s svojimi predstavami prepričal mnoge, a v svoje vrste ga je uspelo ujeti koroškemu Beljaku. "Mark je zelo izkušen krilni napadalec, ki ima občutek za zadetke. Prepričani smo, da bo s pomembnimi točkami zelo pomagal naši ekipi," je nad novo okrepitvijo, ki je z Beljakom podpisala enoletno sodelovanje, navdušen trener Hannu Järvenpää. Navdušenje pa je tudi na strani Santorellija, ki te dni pridno trenira z bratom Mikom, sicer članom kluba Toronto Maple Leafs: "Z mislimi sem že popolnoma v Beljaku. Odločitev ni bila težka, saj sem o klubu slišal le pozitivne stvari. Presenečen sem nad tem, kako se lahko stvari hitro odvijejo. Kaj hitro po podpisu so bili urejeni že vsi dokumenti glede opreme, vize za ženo, stanovanja, leta … Ob takšnih stvareh veš, da si "v dobrih rokah". Veselim se tudi igranja v hokejski ligi prvakov, to bo za nas nov izziv."

Močnejši za nekdanjega soigralca Hunterja in Ryana

V Beljak pa prihaja še Kanadčan Sean Ringrose, ki je zadnjih pet sezon igral v ligi CIS (Canadian Interuniversity Sport ) za univerzitetno moštvo Alberte. 26-letnik, ki je v preteklosti igral skupaj z zdajšnjim članom Beljaka Ericom Hunterjem, in nekdanjim članom orlov Derekom Ryanom – preselil se je v elitno švedsko ligo –, je lani odigral 36 tekem, 15-krat zatresel mrežo nasprotnikov in dodal še 21 podaj. Napadalec, za katerega bo to prva sezona v Evropi, je tako kot Santorelli, podpisal enoletno pogodbo.

Beljak, katerega član je tudi slovenski branilec Klemen Pretnar, bo sezono začel 21. avgusta, ko bo odigral prvo tekmo hokejske lige prvakov v Brianconu, medtem ko ga prva tekma v ligi EBEL čaka 12. septembra, ko bodo gostovali v Szekesfehervarju.

Ne spreglejte