Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 12. 2007,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 16. 12. 2007, 13.16

8 let

Prepričljivo proti Norvežanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zadnji dan turnirja na Danskem so "risi" pokazali zobe proti Norvežanom.

V ostrem dvoboju, ki je slovenske hokejiste stal kar največ kazenskih minut na turnirju, so Skandinavce premagali z rezultatom 5:2. V prvi tretjini so "risi" že v osmi minuti prvi zatresli vrata norveškega vratarja Rubena Smitha. Iz hitrega protinapada je po podaji Gabra Glaviča in Aleša Remarja gol dosegel Andrej Hebar. Le minuto kasneje pa je norveški napadalni par Petter Kristiansen - Erik Skadsdammen dosegel prvi gol za Skandinavce. "Risi" so se izkazali v prvi tretjini tudi brez kazenskih minut, medtem ko so Norvežani obsedeli na klopi za 10 minut.

V drugi tretjini so zbrali 8 kazni, ki so jih stale 16 minut z igralcem manj na ledu. Najbolj kritična je bila 26. minuta, ko so na kazensko klop morali Metod Bevk, Jakob Milovanovič in Egon Murič. Prvi gol v drugi tretjini so dosegli Norvežani, za katere je zadel Kristoffer Forsberg. Za naše hokejiste pa je ob koncu 31. minute drugi gol dosegel Mitja Šivic na podajo Jureta Kralja. Norvežani so v drugi tretjini zbrali le 6 minut kazni in tako po dveh tretjinah izenačili kazenske minute s slovenskimi hokejisti.

Trije goli slovenske izbrane vrste so v zadnji tretjini pomenili dokončen poraz Norvežanov. Najprej je gol na podajo Anžeta Terlikarja dosegel kapetan reprezentance in jeseniški branilec Mitja Sotler, nato pa je njegov klubski kolega Marjan Manfreda dosegel še dva zadetka. Najprej je jeseniški napadalec premagal norveškega vratarja Smitha ob podaji Aleša Remarja in Jakoba Milovanoviča, pri zadnjem golu pa je mu je pomagal strelec prvega gola na tekmi Andrej Hebar. V zadnji tretjini so risi trikrat po 2 minuti obsedeli na klopi, medtem ko so Norvežani le za dve minuti manj.


Slovenski trener Mats Waltin je še posebej pohvalil igro reprezentantov v prvi in zadnji tretjini: "V prvi smo dosegli cilj, da zmanjšamo število kazni - fantje so to dobesedno vzeli in odlično odigrali brez napak ter dosegli gol. V drugi tretjini smo doživeli točo kazni, ki pa se nam na rezultatu ni kaj prida poznala. V zadnji tretjini pa smo uspeli uravnotežiti minute kazni z zadetki. Vendar so kazni še vedno naša najšibkejša točka, na kateri bomo morali delati v prihodnosti."

Waltin je bil po tekmi izredno zadovoljen tako z odnosom igralcev do načina igre in tudi z rezultatom: "Vse tri tekme so bile za nas zelo pomembne, predvsem z vidika uigravanja in spoznavanja načina igranja. Vsaka tekma zase je bila velik napredek, danes pa sem še posebej zadovoljen tudi zaradi rezultata. Tudi s psihološkega vidika je to pomembna zmaga, saj so Norvežani naši potencialni nasprotniki na svetovnem prvenstvu v Kanadi. Še vedno pa imamo težave s prevelikim številom kazni. Seveda, igramo hokej, ampak moramo igrati tako, da ne dobivamo kazni. Najbolj pa me veseli, da igralci razmišljajo v pravi smeri, da so motivirani in da kažejo timski duh, ki je na takšnih tekmovanjih pomembna prednost pred nasprotniki."

Ne spreglejte