Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 4. 2011,
22.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slovenija Madžarska

Petek, 8. 4. 2011, 22.23

7 let, 12 mesecev

Pomlajeni Slovenci premagali Madžarsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska hokejska reprezentanca je v prvi pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom na Slovaškem igrala z Madžarsko v Budimpešti in zmagala s 5:4 (3:1, 2:3, 0:0).

Slovenska hokejske reprezentanca je zadnji del priprav na svetovno prvenstvo elitne skupine začela na Madžarskem. Selektor Matjaž Kopitar ima za zdaj na voljo precej pomlajeno zasedbo, saj številni reprezentančni kandidati še igrajo v finalu državnega prvenstva, nekaj nosilcev igre je poškodovanih, Rok Pajič in Blaž Gregorc še igrata v kvalifikacijah svojih klubov v češki oziroma švedski ligi, o reprezentančni usodi Jana Muršaka pa bo odločal njegov klub v NHL Detroit Red Wings.

Zaradi vseh teh okoliščin je selektor Kopitar že pred časom poudaril, da na Madžarskem ne šteje rezultat, pomembno bo predvsem uigravanje ekipe, pozornost pa bo usmeril tudi na mlade člane moštva -v tej ekipi je precej nosilcev reprezentance do 20 let -, saj bo morda kakšnemu od njih ponudil priložnost tudi na SP.

Na Madžarskem, domača reprezentanca bo tekmi s Slovenijo (ekipi se bosta pomerili še v soboto v Szekesfehervarju) izkoristila kot zadnje priprave za nastop na domačem drugoligaškem svetovnem prvenstvu, slovenske barve branijo vratarji Andrej Hočevar, Robert Kristan in Aleš Sila, branilci Sabahudin Kovačevič, Aleš Kranjc, Greg Kužnik, Luka Ščap, Andrej Tavželj, Jakob Milovanovič, Luka Tošič in Dejan Rakovič ter napadalci Jaka Ankerst, Marcel Rodman, David Rodman, Mitja Šivic, Tomaž Razingar, Miha Verlič, Ken Ograjenšek, Sašo Rajsar, Žiga Pešut, Rok Leber, Anže Florjančič in Luka Bašič.

Na današnji tekmi sta Kopitar in Nik Zupančič igrala z naslednjimi peterkami: David Rodman, Marcel Rodman, Leber, Kužnik in Kranjc, Šivic, Ankerst, Razingar, Kovačevič in Tavželj, Verlič, Pešut, Rajsar, Tošič in Milovanovič ter Ograjenšek, Florjančič, Bašič, Rakovič in Ščap. V vratih je bil Kristan.

Slovenija je v prvi tretjini nadigrala tekmeca. Že v 36. sekundi tekme je zadel Lebar, do konca šeste minute pa sta za 3:0 v slovensko korist poskrbela še Denis Rakovič in David Rodman. Na začetku druge tretjine je Madžarom uspelo znižati na 2:3 prek Daniela Feketeja, a je še pravočasno odgovoril David Rodman z drugim golom na tekmi in vodstvom s 4:2. V 28. minuti so se Madžari znova približali na zadetek, a tudi takrat so imeli Slovenci pripravljen hiter odgovor: le 24 sekund pozneje je namreč peti gol za goste zabil Marcel Rodman.

Domače upe je vzbudil še Gergö Nagy v 34. minuti, vendar so Slovenci nato do konca tekme, predvsem v zadnji tretjini, igrali dovolj zbrano in disciplinirano, da Madžari niso več našli poti do gola. Na drugi strani bi David Rodman v zadnjih sekundah tekme lahko zadel prek celega igrišča, ko so Madžari poskušali izenačiti brez vratarja, vendar je le za nekaj centimetrov zgrešil cilj.

Ne spreglejte