Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 4. 2012,
20.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga NHL Nashville Predators

Petek, 27. 4. 2012, 20.08

8 let

Phoenix do prve zmage v 75. minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Drugi krog končnice lige NHL se je začel s tekmo med Coyotes in Predators. Odločitev o zmagovalcu prve tekme je padla šele v 75. minuti, ko je za zmago Phoenixa s 4:3 zadel Ray Whitney.

V prvem krogu končnice lige NHL je bilo kar 16 tekem odločenih v podaljšku. Tako se je začel tudi konferenčni polfinale. Phoenix Coyotes so v dirki za Stanleyjev pokal prvo od štirih potrebnih zmag za preboj v finale zahodne konference dobili v 75. minuti, ko je v gol Nashville Predators zadel Ray Whitney. "Za trenutek sem zastal, nato pa udaril z vso močjo. Malo sem imel sreče z odbojem, a vsekakor sprejmemo darilo," je strnil junak zmage, Ray Whitney. "Ko vodimo za gol, smo malce 'zategnjeni', v podaljšku pa smo kot vedno zelo domači. Če imaš v golu vratarja, kot je Mike Smith, si lahko bolj miren." Ta je bil drugi junak srečanja v Gledalu, saj so Predators bitko v strelih na gol dobili s kar 42:24.

Phoenix je v podaljških igral na šesti od prvih sedmih tekmah končnice, dobil pa je štiri tekme. Slavili so tudi tokrat, čeprav so jih tekmeci v zadnji tretjini in podaljšku povsem potisnili v njihovo obrambno polje. Po drugi tretjini so tekmeci sprožili 25 strelov na gol, gostitelji pa le sedem. Izkazal se je vratar Mike Smith z 39 obrambami, Čeh Rostislav Klesla je dosegel gol in podajo, preostala zadetka za Phoenix pa sta zadela Radim Vrbata in Mikkel Boedker. Martin Erat je štiri minute in 42 sekund pred koncem tekme ob igralcu več z izenačenjem poskrbel za podaljšek in s tem vsaj delno poplačal nalete gostov, za katere sta bila uspešna še Brandon Yip in Andrej Kosticin. Na prvi tekmi med dvema najboljšima obrambnima ekipama lige je tako padlo kar sedem zadetkov.

Ne spreglejte