Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 6. 2021,
10.16

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Mitja Šivic HK Olimpija Guillaume Leclerc

Ponedeljek, 7. 6. 2021, 10.16

1 leto, 2 meseca

Guillaume Leclerc v zmajevem gnezdu

Olimpija naznanila tujo okrepitev, ki je pred kratkim že drsala v Tivoliju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Guillaume Leclerc | Francoski reprezentant Guillaume Leclerc je novi član Olimpije. | Foto Guliverimage

Francoski reprezentant Guillaume Leclerc je novi član Olimpije.

Foto: Guliverimage

Pri HK SŽ Olimpija so se dogovorili za sodelovanje s prvim novincem iz tujine (vratar Paavo Hölsä je bil v zeleno-belem že v zadnjem tekmovalnem obdobju). Novi član Ljubljančanov je 25-letni francoski centralni napadalec Guillaume Leclerc, ki je s francosko reprezentanco pred tedni nastopal na turnirju v Tivoliju. Leclerc je v končani sezoni igral v Franciji in na Danskem.

Sportal "Peklensko bo, a moramo biti delavni, da bomo dvomljivcem lahko zaprli usta" #foto #video

Teden dni za tem, ko je novi glavni trener HK SŽ Olimpija Mitja Šivic z varovanci uradno začel suhe priprave na novo sezono in dal vedeti, da se je že lotil iskanja tujih moči, pri katerih bo imel, kot pravi, zadnjo besedo sam, so s Celovške 25 sporočili, da so napad okrepili z Guillaumom Leclercem.

25-letni nizkorasli francoski napadalec (173 centimetrov) − najbolje naj bi se znašel na položaju centralnega napadalca − se je po prvih hokejskih korakih v domovini med letoma 2013 in 2017 kalil v ZDA, a se nato v sezoni 2017/18 vrnil v Francijo. Oblekel je dres večkratnega francoskega prvaka Grenobla in z njim 2019 ugnal vso domačo konkurenco.

V zmagoviti sezoni je bil izbran za najboljšega domačega igralca Ligue Magnus − zbral največ točk med vsemi (44 tekem rednega dela, 61 točk). V teh dveh sezonah ga je kot trener nasprotne ekipe, Lyona, lahko pobližje spremljal tudi Šivic.

Med letoma 2017 in 2019 je v francoskem prvenstvu igral za Grenoble, Šivic pa ga je takrat lahko spoznal kot trener Lyona. Leclerc je bil v sezoni 2018/19 izbran za najboljšega domačega hokejista lige in je v dresu prvaka Grenobla zbral največ točk med vsemi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Med letoma 2017 in 2019 je v francoskem prvenstvu igral za Grenoble, Šivic pa ga je takrat lahko spoznal kot trener Lyona. Leclerc je bil v sezoni 2018/19 izbran za najboljšega domačega hokejista lige in je v dresu prvaka Grenobla zbral največ točk med vsemi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pot ga je v sezoni 2019/20 najprej zanesla v slovaško prvo ligo k Popradu, nato pa je igral še v dresu nemškega drugoligaša Bietigheim Steelers.

V pravkar končani sezoni je sprva igral za francoski Amiens (11 tekem, sedem zadetkov, osem asistenc), nato pa se je preselil na Dansko k Rodovre Mighty Bulls (deset tekem, štirje zadetki, šest asistenc).

Maja igral v Tivoliju Maja je igral na reprezentančnem turnirju v Tivoliju (skrajno desno). Prihodnjo pomlad lahko pričakujemo, da bo v ljubljanski dvorani stal nasproti Slovencem. Svetovno prvenstvo je namreč prestavljeno na maj 2022. | Foto: Maja je igral na reprezentančnem turnirju v Tivoliju (skrajno desno). Prihodnjo pomlad lahko pričakujemo, da bo v ljubljanski dvorani stal nasproti Slovencem. Svetovno prvenstvo je namreč prestavljeno na maj 2022.

Leclerc je zadnja leta standardni član francoske reprezentance, pred tedni je z njo obiskal Ljubljano in zaigral na pripravljalnem turnirju v Tivoliju, kjer bi sicer takrat moralo potekati svetovno prvenstvo drugega razreda, a je prestavljeno na maj 2022.

"Navdušen sem, da sem se pridružil HK SŽ Olimpiji. Veselim se izzivov in priložnosti. Komaj čakam, da začnem igrati. Do snidenja pazite nase," je ob podpisu sodelovanja povedal Leclerc. 

Pri Olimpiji so v začetku tedna dejali, da iščejo tri tuje okrepitve, in sicer centralnega in krilnega napadalca ter branilca.

 

Ne spreglejte