Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 9. 2012,
11.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Olimpija NHL

Torek, 25. 9. 2012, 11.06

7 let, 12 mesecev

NHL-ovec Matt Stajan pred vrati Olimpije?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po Janu Muršaku naj bi ljubljansko Olimpijo okrepil še en NHL-ovec. Matt Stajan je zadnje tri sezone branil barve Calgary Flamesov, pred tem pa nastopal za Toronto Maple Leafse.

Že v ponedeljek nam je na uho prišla informacija, da bi Olimpija, ki v razširjenem avstrijskem prvenstvu po šestih krogih zaseda skromno 11. mesto, v svoje vrste utegnila zvabiti NHL-ovca Matta Stajana. Sedaj smo informacije preverili še pri direktorju Matjažu Seklju, ki je potrdil, da je vodstvo kluba že v kontaktu s starši 28-letnega Kanadčana in da potekajo intenzivni pogovori tudi o zavarovalnini, ki utegne biti zelo visoka.

''Manjši kontakt je že vzpostavljen. Preko poznanstev smo namreč prišli do njega, sedaj pa čakamo na informacijo s strani njegovih staršev, če ga to resnično zanima. To bi bila lahko zanimiva zgodba, vendar le v primeru, da bi bili postavljeni razumljivi finančni okvirji. Vsi vemo, da časi v Sloveniji niso rožnati. Tudi primeri zadnje stavke so dobro opozorilo. Kar nekaj nemških klubov je takrat bankrotiralo, saj so bili apetiti previsoki oziroma se še sedaj ubadajo z določenimi dolgovi. Če bi bili finančne zahteve sprejemljive, bi bil za nas zelo zanimiv. Gre za igralca s slovenskimi koreninami, ki je bil po mojih informacijah že v Ljubljani. In to je dodaten plus,'' je kontakt med obema stranema potrdil Sekelj.

Kanadčan s slovenskimi koreninami je zadnje tri sezone igral za Calgary Flames, pred tem pa med letoma 2002 in 2010 branil barve Toronto Maple Leafs. V svoji karieri je 185 centimetrov visoki center odigral 612 tekem v najmočnejši ligi na svetu in dosegel 288 točk. Njegova plača na sezono znaša 3.5 milijona ameriških dolarjev, tako da bi bila zavarovalnina veliko višja kot pri Muršaku. Tu pa je potrebno upoštevati še plačo in če vse to skupaj seštejemo, potem je njegov prihod pod velikim vprašajem.

Vodstvo ''zmajev'' je navezalo kontakt tudi z Mannyjem Malhotro, ki je navduševal navijače v Tivoliju v času zadnje stavke. Slednji se je za povabilo že zahvalil, saj pričakuje svojega tretjega otroka.

Ne spreglejte