Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2018,
22.30

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL NHL

Petek, 7. 12. 2018, 22.30

5 let, 4 mesece

Liga NHL, 8. december

Carolina prekinila zmagoviti niz Račkov iz Anaheima

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Edmonton | Igralci moštva Edmonton Oilers so s kar 7:2 odpravili Minnesoto. | Foto Reuters

Igralci moštva Edmonton Oilers so s kar 7:2 odpravili Minnesoto.

Foto: Reuters

V dokaj mirnem večeru v ligi NHL so Naftarji iz Edmontona s kar 7:2 osramotili hokejiste Minnesote, Dallas pa je bil s 3:2 boljši od Morskih psov iz San Joseja. Z 1:0 je zmagalo tudi moštvo St. Louis Blues in se odlepilo z dna lestvice, kjer ostajajo Kopitarjevi Kralji iz Los Angelesa, s 4:1 pa so igralci Caroline ugnali Račke iz Anaheima in prekinili niz petih zaporednih zmag.

Vratar St. Louisa Jake Allen je dosegel prvi "shutout" v sezoni, ko je v Winnipegu ustavil vseh 26 poskusov domačih. Za tesno zmago je poskrbel Colton Parayko z edinim zadetkom na tekmi v drugi tretjini.

Precej učinkovitejši so bili pri Edmontonu; Minnesoti so dodobra napolnili mrežo, izkazal se je Leon Draisaitl z dvema zadetkoma, Connor McDavid pa je golu dodal še tri podaje. Vratar Cam Talbot je z 31 obrambami tudi prispeval delež k drugi zmagi po seriji šestih porazov.

V Anaheimu je Carolina slavila s 4:1, prvi gol v ligi NHL je dosegel Clark Bishop, a so mu ga priznali šele po dvakratnem ogledu videoposnetka. Strelec je namreč končal v golu skupaj z vratarjem tekmecev Johnom Gibsonom, a so sodniki ugotovili, da je bil plošček v mreži, še preden se je gol premaknil. Za zmagovalce je bil to prvi uspeh po treh sušnih tekmah, Anaheim pa je doživel prvi poraz po petih zmagah.

Za zmago Dallasa proti San Joseju sta zaslužna Miro Heiskanen in Brett Ritchie, ki sta poskrbela za dovolj trdno vodstvo v zadnji tretjini, ko sta zadela v manj kot dveh minutah. Njihovi tekmeci zaostanka z 1:3 niso več mogli izničiti, tudi zaradi razpoloženega vratarja Bena Bishopa, ki je z 41 obrambami postavil osebni rekord v sezoni.

Moštvo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja Los Angeles bo v noči na nedeljo igralo proti Vegasu, ki je nazadnje dobil osem od devetih tekem, kralji imajo precej slabši izkupiček z le eno zmago v zadnjih petih tekmah.

Ne spreglejte