Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2020,
8.05

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

NHL liga NHL Colorado Avalanche Boston Bruins Tampa Bay Lightning Dallas Stars

Torek, 1. 9. 2020, 8.05

3 leta, 7 mesecev

Liga NHL, konferenčni polfinale, 31. avgust

Šved po veliki drami zapečatil usodo Bostona #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Victor Hedman | Victor Hedman je odločil zmagovalca na petem dvoboju med Tampo in Bostonom. | Foto Guliver/Getty Images

Victor Hedman je odločil zmagovalca na petem dvoboju med Tampo in Bostonom.

Foto: Guliver/Getty Images

Medtem ko so se košarkarji Dallas Mavericks na čelu z našim Luko Dončićem že poslovili od končnice lige NBA, v Dallasu še vedno stavijo na svoje hokejiste. Dallas Stars se potegujejo za vstop v konferenčni finale hokejske lige NHL. V peti tekmi so ostali praznih rok proti Coloradu (3:6), a so še vedno v boljšem položaju, saj vodijo v zmagah s 3:2. V noči na torek pa so se napredovanja že razveselili hokejisti Tampa Bay, ki so po dveh podaljških premagali Boston (3:2) in se uvrstili v konferenčni finale.

Ekipa Tampa Bay bo četrtič v zadnjih šestih sezonah igrala v konferenčnem finalu vzhoda. Zmagoviti gol je v šesti minuti drugega podaljška dosegel 29-letni Šved Victor Hedman. Hokejske ekipe vzhodne konference tekme končnice igrajo v mehurčku v Torontu v Kanadi.

Vrhunci dvoboja med Tampo in Bostonom:

Prvi gol na zadnji tekmi konferenčnega polfinala je padel v 24. minuti, ko je bil uspešen Ondrej Palat za prvo vodstvo Tampe. David Pastrnak je osem minut kasneje, ob moštveni premoči, izenačil na 1:1.

Hokejisti s Floride so povedli z 2:1 v tretji tretjini, ko se je med strelce vpisal Anthony Cirelli. David Krejči pa je v 58. minuti dosegel zadetek za izenačenje 2:2 in podaljšek, v katerem pa se je tehtnica nagnila na stran floridske zasedbe.

Tekmec Tampe Bay v konferenčnem finalu še ni znan. New York Islanders proti Philadelphia Flyers vodijo s 3:1 v zmagah.

Dallas ni izkoristil prvega ploščka za napredovanje

V polfinalu zahodne konference, ta je na sporedu v mehurčku v Edmontonu v Kanadi, je Colorado Avalanche na peti tekmi s 6:3 premagal Dallas Stars in razliko v seriji zmanjšal na 2:3 v zmagah. Dallas tako ni izkoristil prvega ploščka za napredovanje v konferenčni finale. V naslednji krog bo napredovala tista ekipa, ki bo prva dosegla štiri zmage.

Kolorado si je že v prvi tretjini ustvaril vodstvo s 5:0, Dallas se je vrnil, a je Kolorado odbil vse napade za drugo zmago v konferenčnem polfinalu. Hokejisti Colorada so s petimi zadetki v uvodni tretjini poskrbeli za rekord franšize, kar zadeva dvoboje v končnici lige NHL.

V mehurčkih lige NHL brez okuženih

odstvo severnoameriške hokejske lige NHL je sporočilo najnovejše podatke o rezultatih testiranj na novi koronavirus, ki jih opravljajo v obeh "mehurčkih", kjer izvajajo končnico lige. Tudi tokrat okužb ni bilo.

V NHL so igranje končnice v Edmontonu in Torontu poimenovali četrta faza vrnitve v igro, vsak teden pa vodstvo tekmovanja izda poročilo o opravljenih testih.

Peti teden je minil brez okužb s covidom-19, izvedli pa so skupno 2814 testov. Testirajo vse člane ekip, v vsaki je 52 ljudi, med njimi vse igralce. Teste izvajajo vsak dan, zadnji podatki zajemajo teste med 23. in 29. avgustom.

V vodstvu tekmovanja dodajajo, da bodo še naprej redno obveščali o poteku testiranj, ne bodo pa razkrivali imen ali klubov, če bo prišlo do kakšne okužbe.

Liga NHL, konferenčni polfinale, 31. avgust:

Tampa Bay Lightning : Boston Bruins 3:2* /4:1/
Colorado Avalanche : Dallas Stars 6:3 /2:3/

*po dveh podaljških

// - razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage
Ne spreglejte