Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 5. 2018,
7.35

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

NHL Tampa Bay Lightning liga NHL Washington Capitals

Torek, 22. 5. 2018, 7.35

5 let, 11 mesecev

Liga NHL, konferenčni finale, 21. maj

To bo še napeto, Washington izsilil sedmo tekmo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Washington Capitals | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti Washingtona Capitals so poskrbeli, da bo o drugem finalistu lige NHL odločala sedma tekma. Washington je na šesti tekmi finala vzhodne konference premagal Tampa Bay Lightning s 3:0 in ohranil upanje na osvojitev Stanleyjevega pokala. Tako bo moral Vegas na tekmeca v velikem finalu počakati do srede, ko čaka ljubitelje hokeja nova poslastica na Floridi.

Hokejisti Vegas Golden Knights, ki pišejo zgodovino v ligi NHL, saj so si kot novinci zagotovili nastop v velikem finalu, bodo morali še malce počakati. Odgovora na vprašanje, s kom se bodo potegovali za Stanleyjev pokal, v noči na torek še niso našli. Washington je poskrbel, da bo najboljša ekipa vzhodne konference znana šele v noči na četrtek.

Vrhunci dvoboja v Washingtonu:
 

Klub iz prestolnice ZDA je v šesti tekmi izkoristil prednost domačega ledu in odpravil Tampo Bay s 3:0. S tem je izsilil odločilno sedmo tekmo, na kateri pa ne bo nastopil pred domačimi navijači, ampak bo dvoboj odigran na Floridi.

Washington je vse zadetke dosegel v drugi polovici srečanja, junak dvoboja pa je postal dvakratni strelec T.J. Oshie. Pred tem je na vratih gostov blestel Rus Andrej Vasilevski, nato pa se je njegova mreža zatresla trikrat. S tem je Tampa zapravila prvi zaključni plošček, Washington pa je po treh zaporednih porazih le dočakal zmago, s katero je ohranil upanje o napredovanju. Vratar gostiteljev Braden Holtby je ubranil vseh 24 strelov.

Oshie: Šlo bo na nož

"Zavedali smo se, da moramo zaigrati tako kot na začetku serije in da lahko le na ta način zmagamo. Na sedmi tekmi bo šlo na nož in storili bomo vse potrebno, da v tej bitki zmagamo," je dejal Oshie. Prvi zadetek je dosegel v 16. minuti druge tretjine ob igralcu več na ledu, ko je po podaji Nicklasa Backstroma plošček poslal mimo ruskega vratarja Vasiljevskega.

Nato je v 11. minuti zadnje tretjine na 2:0 povišal Devante Smith-Pelly, v poskusih gostov, da bi z zamenjavo vratarja za napadalca prišli do prvega zadetka, pa je prazno mrežo 50 sekund pred koncem zadel Oshie. Ponovno je bil podajalec Backstrom.

Liga NHL, konferenčni finale, 21. maj:

Vzhodna konferenca:
Washington Capitals : Tampa Bay Lightning 3:0 /3:3/
Oshie 36., 60., Smith-Pelly 51. 

/ / - izid v zmagah. Moštvi igrata na štiri zmage.

Ne spreglejte