Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 2. 2019,
7.44

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

NHL liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Vancouver Canucks

Petek, 15. 2. 2019, 7.44

5 let, 2 meseca

Liga NHL, 14. februar

Kralji zapravili vodstvo in izgubili še tretjič zapored #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Anže Kopitar | Kapetan Anže Kopitar in soigralci so ponovno razočarali svoje navijače. | Foto Gulliver/Getty Images

Kapetan Anže Kopitar in soigralci so ponovno razočarali svoje navijače.

Foto: Gulliver/Getty Images

V noči na petek je bilo v ligi NHL enajst tekem. Na delu so bili tudi LA Kings in Anže Kopitar, ki so doživeli še tretji zaporedni poraz. Tokrat so jih po kazenskih strelih premagali Vancouver Canucks. To je bil za Kralje še tretji zaporedni poraz.

Tekmo so bolje začeli Vancouver Canucks, ki so dvakrat vodili, a se je Kraljem uspelo vrniti v igro. Prvi gol na tekmi je dal Elias Pettersson in Vancouver popeljal v prvo vodstvo (1:0). A veselje domačih hokejistov ni trajalo dolgo. Osem sekund za tem je v polno za Kralje zadel Austin Wagner in izenačil na 1:1.

V drugi tretjini smo videli podoben scenarij. Za vodstvo Vancouvra z 2:1 je poskrbel Brock Boeser, čez slabe tri minute pa je znova izenačil Michael Amadio.

Vancouver Canucks | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Še slabi dve minuti pred koncem rednega dela so Kralji vodili

V zadnji tretjini je vse do slabih dveh minut pred koncem rednega dela bolje kazalo LA Kings. Ti so v enajsti minuti tretje tretjine povedli z 2:3, a je pred koncem rednega dela izenačil Adam Gaudette in tako izsilil podaljšek.

V tem nismo videli golov, tako da so tekmo odločili kazenski streli. Odločilni gol je dosegel Brock Boeser.

Anže Kopitar LA Kings | Foto: Reuters Foto: Reuters Anže Kopitar neuspešen

Anže Kopitar, najboljši slovenski hokejist, tokrat ni bil najbolj razpoložen. Hrušičan je v dobrih 25 minutah igranja trikrat neuspešno streljal na gol. Izvajal je tudi kazenski strel, a ga je Jacob Markstrom, vratar Vancouver Canucks, ubranil.

LA Kings so z 51 točkami zadnja ekipa na zahodu. V tej je pri vrhu Winnipeg, ki je tokrat izgubil (prvič po rednem delu po desetih tekmah), in sicer doma s 4:1 proti Coloradu. Po 75 točk imata na zahodu ob Winnipegu tudi Calgary, ki je po kazenskih strelih z 2:3 izgubil pri Floridi, in San Jose, ki je z 1:5 izgubil proti Washingtonu. Pri slednjem je Aleksander Ovečkin dosegel 39. gol sezone, s čimer je prvi strelec lige, dodal je še podajo, T.J. Oshie pa je prispeval dva gola in podajo. Točko manj ima Nashville, ki je s 3:1 odpravil Montreal.

Tampa Bay se je znesla nad Dallasom

V vzhodni konferenci prednjači Tampa Bay z 90 točkami, ki se je s 6:0 znesla nad Dallasom, Steven Stamkos je dal dva gola in podajo, Nikita Kučerov, vodilni v ligi po točkah, pa gol in tri podaje. Sledi ji Toronto, ki je v gosteh premagal Vegas s 6:3. Junak tekme je bil Auston Matthews z dvema goloma.

New York Islanders, tretji na vzhodu, so s 3:0 slavili pri Columbusu, pri čemer je Casey Cizikas zadel dvakrat, na preostalih tekmah pa je Detroit s 3:2 ugnal Ottawo (Andreas Athanasiou dva gola za Detroit), Chicago s 5:2 New Jersey (Patrick Kane gol in dve podaji, skupno s 85 točkami na drugem mestu med strelci), St. Louis pa v gosteh s 4:0 Arizono. Vladimir Tarasenko je zadel dvakrat.

Liga NHL, 14. februar:

Lestvici: 

Ne spreglejte