Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2019,
9.53

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

NHL

Sreda, 13. 3. 2019, 9.53

5 let, 1 mesec

Liga NHL, 12. marec

Malkin v klubu 1000, Ovečkin pa v klubu 1200

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Jevgenij Malkin | Rus Jevgenij Malkin je z dvema podajama na tekmi med Pingvini in aktualnimi prvaki presegel magično mejo 1000 točk v ligi NHL. | Foto Reuters

Rus Jevgenij Malkin je z dvema podajama na tekmi med Pingvini in aktualnimi prvaki presegel magično mejo 1000 točk v ligi NHL.

Foto: Reuters

V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na sredo na sporedu osem tekem, osrednja pa je bila v Pittsburghu, kjer so gostitelji ukanili zadnje prvake Stanleyjevega pokala iz Washingtona s 5:3. Osrednja osebnost dvoboja v PPG Paints Areni je bil Rus Jevgenij Malkin, ki je z dvema podajama presegel magično mejo 1000 točk v ligi NHL.

Pingvini so prekinili niz sedmih zmag tekmecev iz ameriške prestolnice, poleg Jevgenija Malkina - na 848 tekmah v ligi NHL je dosegel 391 golov in 609 podaj - pa je blestel prvi zvezdnik domače zasedbe Sidney Crosby, ki je dosegel dva gola. Po enega so prispevali Jake Guentzel, Phil Kessel in Jared McCann, vratar Matt Murray pa je zbral 38 obramb.

"V zadnjih tednih sem bil zaradi tega mejnika malce nervozen, a končno mi ga je uspelo doseči. Počutim se izjemno počaščenega, hvala mojim kolegom na ledeni ploskvi, to je poseben dan zame in za mojo družino," je po zmagoslavju dejal 32-letni Malkin.

Jevgenij Malkin | Foto: Reuters Foto: Reuters

Za Washington je dva gola dosegel Čeh Jakub Vrana, enega John Carlson, njihova prva violina, 33-letni Aleks Ovečkin, pa je s podajo pri tretjem golu dosegel svojo 1200 točko v ligi NHL (skupaj je dosegel 653 golov in 547 podaj).

Roope Hintz je prispeval oba gola za Dallas, ki je v gosteh ukanil Buffalo z 2:0, poleg finskega napadalca pa se je izkazal še vratar Ben Bishop, ki je nanizal tretji "shutout" in je nepremagan že 204 minute in 20 sekund. To je drugi najdaljši niz v zgodovini kluba, rekorder je Ed Belfour, ki je bil med 17. in 24. novembrom 2000 nepremagan 219 minut in 26 sekund.

Johnny Gaudreau je na tekmi Calgaryja proti New Jerseyu dosegel tri gole in prispeval tri asistence. | Foto: Reuters Johnny Gaudreau je na tekmi Calgaryja proti New Jerseyu dosegel tri gole in prispeval tri asistence. Foto: Reuters

Največ golov so gledalci videli v Calgaryju, kjer je drugouvrščena ekipa zahodne konference ukanila New Jersey z 9:4. Blestel je Johnny Gaudreau, ki je za zmago prispeval kar šest točk, saj je dosegel tri gole in prispeval tri asistence.

Columbus je ukanil Boston s 7:4, junak dvoboja pa je bil Boone Jenner, ki je dosegel svoj prvi "hat trick" v ligi NHL. Montreal je v trdem dvoboju premagal Detroit s 3:1, Arizona pa je z istim izidom slavila v St. Louisu.

Anaheim je na domačem ledu premagal Nashville s 3:2, San Jose pa je slavil v Winnipegu s 5:4. Za kalifornijsko zasedbo, sicer vodilno v zahodni konferenci, je odločilni gol pet sekund pred koncem izenačenega dvoboja prispeval Joe Pavelski.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo na veliko sceno stopili v noči na petek, ko bodo gostili tekmece iz Nashvilla.

Lestvici: 

Ne spreglejte