Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 11. 2012,
12.43

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 11. 2012, 12.43

8 let, 3 mesece

Muršak pred Malkinom in Kovalčukom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Posledica stavke v ligi NHL so množična preseljevanja hokejistov po vsem svetu. Slovenski legionar Jan Muršak se na začasnem delu v Ljubljani odlično znajde.

Desnokrilni napadalec Detroit Red Wings je na devetnajstih odigranih tekmah v razširjenem avstrijskem prvenstvu za Olimpijo vknjižil 32 točk, od tega 10 golov in 22 podaj. Zavidanja vredna statistika Pesničana uvršča na sam točkovni vrh lige EBEL, če upoštevamo zgolj točkovni zbir NHL-ovcev, ki so se preselili v EBEL. Iz Muršakove statistike je razvidno, da za ''zmaje'' na tekmo prispeva v povprečju 1,68 točke. Če ostanemo pri hokejistih najmočnejše lige na svetu, ki so ali še vedno igrajo v razširjenem avstrijskem prvenstvu, Slovencu po točkah sledi ''pittsburški pingvin'' Dustin Jeffrey, eden bolj zaslužnih igralcev za vzpon zagrebškega Medveščaka, ki je na 15 tekmah dosegel 21 točk oziroma 1,4 točke na tekmo. Tretjega mesta se kljub vrnitvi v ZDA še vedno drži Thomas Vanek, ki je na 11 tekmah za ''graške panterje'' v povprečju prispeval 1,36 točke na tekmo.

Ruska dvojica za Slovencem, Kopitar prevladuje v Allsvenskan

Tudi pogled na točkovno lestvico NHL-ovcev, ki so se preselili v drugo najmočnejšo ligo na svetu in drugod po Evropi, razkriva, da se je Jan Muršak v Ljubljani dodobra razigral. Če upoštevamo točkovni zbir NHL-ovcev, ki so na začasnem delu, to morda kmalu ne bo več le začasno, odigrali v enem klubu vsaj deset tekem, je ''rdeči vrag'' na četrtem mestu.

Pred njim so Colin Greening, ki za danski Aalborg dosega 1,8 točke na tekmo, Daniel Brière za Berlin prispeva 1,75 točke na tekmo in Mikael Backlund, ki v drugi švedski ligi na tekmo v povprečju vknjiži 1,71 točke. Čeha Jaromira Jagra najdemo takoj za Muršakom, saj na tekmah češkega Kladna v statistiko vpiše 1,64 točke na tekmo. Ilja Kovalčuk se je med stavko odločil drsalke nabrusiti v rodni domovini, kjer se je z ekipo SKA iz Sankt Peterburga konec tedna zavihtel na vrh lestvice zahoda. V KHL-u dosega v povprečju 1,45 točke na tekmo.

Najvišji točkovni zbir v ligi NHL po rednem delu lanske sezone je imel Evgenij Malkin, ki se je iz Pittsburga preselil k Metallurgu iz Magnitogorska, kjer na tekmo v povprečju doseže 1,39 točke. Najboljša strelca in podajalca končnice lanske sezone v NHL-u pa sta bila Anže Kopitar in Dustin Brown. Slovenec trenutno zabija v dresu More v drugi švedski ligi, in sicer na tekmo v povprečju za svoj klub doseže1,1 točke, njegov soigralec Brown pa je med stavko zaigral šele na štirih tekmah in prispeval gol in podajo.

Ne spreglejte