Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 6. 2016,
13.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Luka Kalan HDD Jesenice Alpska liga hokej Nik Zupančič

Torek, 28. 6. 2016, 13.02

6 let, 6 mesecev

Selektor krepi ekipo

Luka Kalan je novi železar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Luka Kalan | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po Juretu Sotlarju in Mihi Logarju se iz ljubljanske Olimpije na Jesenice seli še tretji hokejist. Prihodnjo sezono bo rdeči dres nosil tudi 23-letni napadalec Luka Kalan.

Večna slovenska tekmeca sta začela kadrovanje za prihodnje tekmovalno obdobje, v katerem bodo Jeseničani igrali v novoustanovljeni Alpski ligi, Olimpija pa v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Vsaj za zdaj se zdi, da moštvo slovenskega selektorja in novega starega trenerja Nika Zupančiča prehiteva Ljubljančane.

Železarji so iz zmajevega tabora privabili še tretjega oklepnika. Potem ko je da gorenjskemu društvu izrekel ljubljenec ljubljanskega občinstva napadalec Jure Sotlar in ko se je v Zgornjesavsko dolino preselil še branilec Miha Logar, se je za spremembo okolja odločil tudi napadalec Luka Kalan. Triindvajsetletnik, ki najraje igra na centrskem položaju, tuje pa mu ni igranje na krilu, je hokejsko pot začel pri kranjskem Triglavu, v mlajših selekcijah pa se je preizkusil tudi pri Salzburgu in švedski Mori.

Zadnji dve sezoni je nosil dres Olimpije, za katero je v ligi EBEL lani odigral 46 tekem in v statistiko vpisal štiri zadetke in prav toliko podaj, ter z njo osvojil svoj prvi članski naslov državnega prvaka.

Po več priložnosti na Jesenice

"Ker iščem nove priložnosti, se mi zdi Alpska liga zame zelo primerna. Ponujala bo možnost razvoja, nabiranja izkušenj in tistega kar si želim – napredka," si napredka želi 23-letni napadalec. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Ker iščem nove priložnosti, se mi zdi Alpska liga zame zelo primerna. Ponujala bo možnost razvoja, nabiranja izkušenj in tistega kar si želim – napredka," si napredka želi 23-letni napadalec. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ti so si ga v svojih vrstah želeli tudi v prihodnji sezoni, a se je raje odločil za selitev na Gorenjsko, kjer upa na več priložnosti.

"AHL je liga, ki ne bo ravno veliko zaostajala za EBEL. Razlika bo, ampak bo manjša, kot je bila razlika v primerjavi z ligo INL. Prepričan sem, da bo zelo konkurenčna liga, primerna tudi za mlade igralce. In ker sam iščem nove priložnosti, se mi zdi ta liga zame zelo primerna. Ponujala bo možnost razvoja, nabiranja izkušenj in tistega, kar si želim – napredka," je želje po napredku v klubski diktafon izrazil Kalan.

Dodal je, da je imel veliko vlogo pri prestopu tudi Zupančič: "Z Nikom sva se pogovorila, predstavil mi je svoj projekt. Svetoval mi je prestop na Jesenice. Po pogovoru z njim sem prepričan, da je moj prestop dobra poteza v moji karieri. Seznanjen sem z njegovim delom in poznam njegovo hokejsko filozofijo. Vem, da bodo treningi zelo dobri, s tem pa verjetno tudi nastopi na tekmah."

Ne spreglejte