Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 3. 2023,
6.48

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

New York Islanders Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar NHL

Sreda, 15. 3. 2023, 6.48

1 leto, 1 mesec

Liga NHL, 14. marec

Kopitar znova z razlogom za veselje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Anže Kopitar Los Angeles Kings | Anže Kopitar se je z LA Kings veselil nove zmage. | Foto Reuters

Anže Kopitar se je z LA Kings veselil nove zmage.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL dosegli 39. zmago v sezoni, potem ko so v domači dvorani s 5:2 premagali New York Islanders. Slovenski as Anže Kopitar je sodeloval pri drugem golu Kraljev, na ledu pa prebil slabih 21 minut in v tem času v vrata tekmecev sprožil tri strele.

Dallas Stars
Sportal Dallas znova bližje Vegasu, osmica Colorada

Petintridesetletni Hrušičan Anže Kopitar je v drugi tretjini ob igri z dvema hokejistoma več odložil plošček Drewu Doughtyju, ki je z močnim strelom premagal Iljo Sorokin za vodstvo Kraljev z 2:1.

Domači so se znašli v zaostanku v 12. minuti, ko je Pierre Engval zadel za Otočane, v drugi tretjini pa je sledil juriš moštva iz Los Angelesa. Poleg Doughtyja (27. minuta) so zadeli še Blake Lizotte (22.), Alex Iafallo (28.) in Trevor Moore (33.).

Pred koncem druge tretjine je zaostanek gostov zmanjšal Jean-Gabriel Pageau (38.), v prazno mrežo pa je 53 sekund pred koncem tekme za LA zadel še Quinton Byfield.

"Govorili smo o tem, da moramo biti direktni in ne toliko čakati s ploščkom v posesti. Poleg tega smo morali popraviti igro v bližini nasprotnikovega gola. Vedeli smo, da njihovi hokejisti dobro obvladujejo prostor in da moramo najti način, da pokrijemo njihovega vratarja in se dobro odkrijemo. To smo včeraj trenirali in mislim, da se je obrestovalo," je po tekmi o ključih za zmago za spletno stran LA Kings Insider razlagal trener Todd McLellan.

Vrhunci tekme:

Kralji so slavili še šestič na zadnjih sedmih tekmah in ostajajo za petami vodilnima moštvoma na zahodu. V pacifiški diviziji sicer vodi Vegas. Zlati vitezi so za 90. točko sezone in četrto zmago zapovrstjo ugnali Philadelphia Flyers s 5:3. Kings imajo 87 točk in so drugi v diviziji.

Dallas ostaja na vrhu

Nekdanji član Los Angelesa Jonathan Quick je v vratih Vegasa zabeležil še četrto zmago na prav toliko tekmah. Tokrat je ustavil 27 od 30 strelov letalcev. Jonathan Marchessault je za zlate viteze dosegel gol in dve podaji, pod dva gola pa se je podpisal Ivan Barbašev.

Dallas Stars po porazu proti Vancouver Canucks z 2:5 kljub temu ostajajo na vrhu centralne divizije s 87 točkami in so drugi na zahodu. Brock Boeser je za Vancouver v statistiko vpisal tri podaje, JT Miller je dosegel gol in podajo, Conor Garland pa je prispeval dve podaji. Jamie Benn je za Dallas dosegel gol in podajo.

Dallas Stars so klonili proti Vancouver Canucks. | Foto: Reuters Dallas Stars so klonili proti Vancouver Canucks. Foto: Reuters

Na vzhodu je najboljše moštvo lige Boston Bruins padlo v manjšo krizo. Izgubili so drugič zapovrstjo in tretjič na zadnjih štirih tekmah. Chicago Blackhawks so bili boljši s 6:3. Taylor Raddysh je zabil tri gole, z golom in dvema podajama pa se je pri Chicagu izkazal še Boris Katchouk.

Boston ima na vrhu vzhodne konference 105 točk, približala pa se mu je Carolina. Hurricanes imajo po zmagi proti Winnipeg Jets s 5:3 zdaj 96 točk. Jesperi Kotkaniemi je dosegel dva gola in podajo, gol in podajo pa je prispeval Brady Skjei.

Tretjeuvrščena ekipa vzhoda New Jersey Devils je na domačem ledu morala priznati premoč lanskim finalistom Tampa Bay Lightning. Ti so slavili s 4:1. New York Rangers so bili s 5:3 boljši od Washington Capitals, medtem ko so Montreal Canadiens v gosteh s 6:4 presenetili Pittsburgh Penguins.

Nashville Predators so z 2:1 premagali Detroit Red Wings, po podaljšku pa sta se zmag veselili še moštvi Arizona Coyotes in Columbus Blue Jackets. Za Columbus je proti San Jose Sharks pet točk prispeval Johnny Gaudreau, ki je zabil tudi za zmago po 4:17 minute dodatne igre. Za Arizono, ki je s 4:3 ugnala Calgary Flames pa je odločilni gol dosegel Travis Boyd.

Statistični presežek je uspel tudi najboljšemu strelcu lige Connorju McDavidu. Ta je z golom in podajo ob zmagi svojih Edmonton Oilers proti Ottawa Senators s 6:3 med aktivnimi hokejisti postal igralec z največ točkami v rednem delu sezone. Zbral jih je že 129 (56 golov, 73 podaj). Do konca tega tekmovalnega obdobja bo Edmonton odigral še 14 tekem.

McDavid bi lahko v tem ritmu do konca sezone presegel mejo 150 točk, nazadnje jih je najmanj toliko dosegel Mario Lemieux v dresu Pittsburgha v sezoni 1995/96, ko je sezono končal s 161 točkami.

Liga NHL, 14. marec:

Lestvici:

Anže Kopitar
Sportal Kralji končali niz petih zaporednih zmag
Ne spreglejte