Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 6. 2021,
8.38

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Vegas Golden Knights Colorado Avalanche Tampa Bay Lightning liga NHL

Sreda, 9. 6. 2021, 8.38

2 leti, 10 mesecev

liga nhl, 8. junij, drugi krog končnice

Tampa v polfinale, Las Vegas povedel v seriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Andrej Vasilevski | Andrej Vaslevski je zaklenil svoja vrata. | Foto Guliverimage

Andrej Vaslevski je zaklenil svoja vrata.

Foto: Guliverimage

Branilci naslova Tampa Bay Lightning so se, z novo zmago nad Carolina Hurricanes, že uvrstili v polfinale tekmovanja. Las Vegas Golden Knights pa so, po tem, ko je Colorado vodil že  z 2:0 v zmagah, nanizali že tretjo zaporedno zmago in prišli do zaključnega ploščka za uvrstitev v naslednji krog.

Tyler Toffoli
Sportal Nekdanji Kopitarjev soigralec zadel za napredovanje Montreala

Hokejisti s Floride so doslej dvakrat osvojili Stanleyjev pokal. Prvega leta 2004, drugega lani.

Vasilievski blestel med vratnicama

Preboj med najboljše štiri je tlakoval zanesljivi vratar Andrej Vasilevski, ki je bil nepremagljiv na peti tekmi drugega kroga končnice v gosteh v dvorani PNC Arena v Raleighu. Šestindvajsetletnik iz Tjumena je z 29 obrambami zaprl vrata Tampe ter odbil vse napade domačih hokejistov iz Severne Karoline. Rus je postal sploh prvi vratar v severnoameriški hokejski ligi NHL, ki je tri zaključne tekme vsake od zadnjih treh serij v končnici končal z zaklenjenimi vrati. Vrata je zaprl tako na šesti tekmi lanskega finala, na kateri je Tampa z 2:0 premagala Dallas Stars in osvojila naslov. Prav tako je zaprl vrata na šesti tekmi letošnjega prvega kroga končnice, ko so z zmago s 4:0 Floridčani izločili zasedbo Florida Panthers.

"V gosteh je vedno težko zmagati. In fantom lahko samo rečem, klobuk dol," se je svojim varovancem poklonil trener Tampe Jon Cooper. "V tej dvorani so dobili tri tekme, kar ni lahko. Velika stvar so izkušnje. Šli smo po tej poti, obstaja formula in potrebuješ prave igralce, ki lahko izpeljejo načrt. Ponosen sem nanje in ponosen sem na njihov trud. "

Za Tampo sta zadela Brayden Point in Ross Colton. Tampa je redni del sezone končala kot tretja najboljša ekipa osrednje skupine.

Carolina je redni del končala na vrhu skupine, kar pa v končnici ne pomeni veliko. V boju vratarjev je Alex Nedeljković potegnil krajšo, zbral je 23 obramb, kar pa ni bilo dovolj.

Lahko Golden Knights pripravijo popoln preobrat?

V drugem krogu končnice v zahodni skupini so hokejisti iz Las Vegasa Golden Knights v boju proti Colorado Avalanche povedli s 3:2 v zmagah. Zmagovalca pete tekme te serije je odločil podaljšek, ki so ga dobili zlati vitezi s 3:2. Boljšega iz te serije v polfinalu čaka ekipa Montreal Canadiens, ki je s 4:0 v zmagah pometla z Winnipeg Jets.

Mož odločitve v Ball Areni v Denverju je bil Mark Stone, ki je zmagoviti zadetek dosegel že po 50 sekundah podaljška, ko mu je v protinapadu podal Max Pacioretty. V rednem delu tekme sta zadela še Alex Tuch in Jonathan Marchessault, ki sta v tretji tretjini nadoknadila zaostanek 0:2 in pripravila preobrat tudi s pomočjo vratarja Marc-Andrea Fleuryja, ki je zbral 26 obramb. Za domači plaz sta v prvi in drugi tretjini zadela Brandon Saad in Joonas Donskoi, Philipp Grubauer pa je ubranil 22 strelov hokejistov iz mesta greha.

Liga NHL, 8. junij, 2. krog končnice

Carolina Hurricanes : Tampa Bay Lightning 0:2 /1:4/

Colorado Avalanche : Vegas Golden Knights 2:3 *po podaljšku /2:3/

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1

Montreal Canadiens
Sportal Montreal blizu polfinala, Vegas izenačil dvoboj
Ne spreglejte