Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 1. 2023,
7.46

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Anaheim Ducks Boston Bruins liga NHL NHL

Ponedeljek, 9. 1. 2023, 7.46

1 leto, 3 mesece

LIGA NHL, 8. JANUAR

Boston na krilih Pastrnaka do nove zmage v NHL #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Boston Bruins | Boston Bruins so v izjemni formi. Tokrat so s 7:1 in hat-trickom Davida Pastrnaka v gosteh ugnali Anaheim Ducks. | Foto Guliverimage

Boston Bruins so v izjemni formi. Tokrat so s 7:1 in hat-trickom Davida Pastrnaka v gosteh ugnali Anaheim Ducks.

Foto: Guliverimage

Hokejsko moštvo Boston Bruins nadaljuje odlične nastope v severnoameriški ligi NHL. Tokrat so kosmatinci s 7:1 ter hat-trickom Davida Pastrnaka v gosteh ugnali Anaheim Ducks in še naprej zasedajo vrh lestvice tako v vzhodni konferenci kot celotni ligi.

Češki zvezdnik David Pastrnak je s tremi zadetki in podajo tlakoval pot do 32. zmage v sezoni za Boston. To je bil njegov 13. hat-trick v karieri, na lestvici strelcev pa je z 32 goli zdaj na drugem mestu, po točkah pa na tretjem (58 točk).

Vrhunci obračuna med Boston Bruins in Anaheim Ducks:

Za Boston so zadeli še David Krejči, Brad Marchand, Hampus Lindholm in Charlie Coyle. Za domače je edini zadetek dosegel Trevor Zegras, ko je ob koncu prve tretjine znižal na 1:2. Jeremy Swayman je v vratih Bostona ustavil 28 strelov, John Gibson pa na drugi strani 35 od 42 strelov gostov.

To je bila četrta zmaga v nizu za Boston ter 14. zaporedna tekma, na kateri je vknjižil vsaj točko. Na vrhu lige ima 68 točk, kar je 11 več od najbližjih zasledovalcev Carolina Hurricanes in Toronto Maple Leafs.

Kralji padli na 4. mesto zahodne konference

Na zahodu vodijo Vegas Golden Knights s 56 točkami. Los Angeles Kings slovenskega asa Anžeta Kopitarja so po današnjih tekmah padli na četrto mesto z 52.

Vmes so namreč na drugem mestu zahodne konference Dallas Stars s 54 točkami. Zvezde so s 5:1 premagale Florida Panthers, dva zadetka pa je prispeval četrti najučinkovitejši hokejist lige Jason Robertson, ta ima sedaj v statistiki 28 golov in 27 podaj.

Zmago je slavilo tudi zdaj tretjeuvrščeno moštvo zahoda Winnipeg Jets (53 točk). S 7:4 je v gosteh premagalo Vancouver Canucks. Tri gole je ob tem dosegel Kyle Connor.

Na vzhodu so do zmag prišli hokejisti Toronta in Washington Capitals. Kanadčani so tretji v tem delu lige, potem ko so prekinili niz štirih zaporednih zmag Philadelphia Flyers. V gosteh so zmagali s 6:2. S po tremi točkami so se izkazali Calle Jarnkrok, Mitch Marner in John Tavares.

Hokejisti iz prestolnice pa so z nogometnih 1:0 premagali Columbus Blue Jackets. Edini gol je v 3. minuti prve tretjine dosegel Erik Gustafsson.

Pittsburgh Penguins so proti proti Arizona Coyotes prekinili niz šestih zaporednih porazov. Slavili so s 4:1 in tako podaljšali niz brez zmage kojotov, ki zdaj znaša pet tekem.

Chicago Blackhawks so po podaljšku s 4:3 ugnali Calgary Flames, odločilni zadetek je po minuti dodatne igre dosegel Max Domi. St. Louis Blues pa so bili v gosteh s 3:0 boljši od Minnesota Wild.

Liga NHL, 8. januar:

Lestvica

Preberite še:

Anaheim Ducks San Jose Sharks
Sportal Anaheim dobil dvoboj ranjenih kalifornijskih tekmecev
Los Angeles Kings Boston Bruins Anže Kopitar
Sportal Vodilna ekipa lige v zadnjih minutah strla odpor Kraljev
Ne spreglejte