Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 2. 2018,
7.19

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Washington Capitals Vegas Golden Knights liga NHL

Ponedeljek, 5. 2. 2018, 7.19

6 let, 2 meseca

Liga NHL, 4. februar

Zmagala neposredna tekmeca Kopitarjevih Kraljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Vegas Golden Knights | Foto Reuters

Foto: Reuters

V severnoameriški hokejski ligi so pred Super Bowlom odigrali tri obračune. Zmagala sta neposredna tekmeca Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja v tihomorski diviziji Vegas Golden Knights in San Jose Sharks. Zlati vitezi so v gosteh s 4:3 odpravili Washington Capitals, Morski psi pa so bili, tudi v gosteh, s 3:1 boljši od Carolina Hurricanes.

Novinec v ligi NHL iz mesta igralnic in zabave je poskrbel za popoln hladen tuš v dvorani Capital One Arena v prestolnici. Washington si je že v prvi minuti zadnje tretjine po zaslugi gola Nicklasa Bäckströma zagotovil minimalno vodstvo s 3:2, a je bil to račun brez krčmarja oziroma Vegasa, ki se je na tekmi trikrat vrnil po zaostanku enega gola.

Najprej je Reilly Smith poravnal izid v 50. minuti. To je bil njegov drugi zadetek na tekmi, dobrih pet minut kasneje pa je dvorano utišal Alex Tuch, ki je ukanil domačega vratarja za odločilni zadetek za zmago Vegasa. Prestolniki so bili prepričani, da je gol neveljaven, a so ga sodniki priznali.

Washington Capitals | Foto: Reuters Foto: Reuters

Washingtonu še drugi zaporedni poraz

Washington, vodilna ekipa metropolitanske skupine in druga najboljša ekipa vzhodne konference, je vpisala še drugi poraz po vrsti. Golden Knights so se še utrdili na vrhu zahodne konference in pacifiške skupine.

Vegas ima 74 točk, Morski psi iz San Joseja na drugem mestu pacifiške skupine zaostajajo natanko deset točk, Los Angeles, za katerega igra slovenski as Kopitar, pa ima na tretjem mestu skupine 61 točk oziroma 13 manj od vodilnega Vegasa. V razvrstitvi zahodne konference je Los Angeles na sedmem mestu poravnan z Minnesoto.

Montreal Canadiens | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Kanadski derbi je pripadel Montrealu

Kanadski derbi Montreal Canadiens - Ottawa Senators so dobili gostitelji iz Montreala s 4:1. Strelsko formo je znova našel Artturi Lehkonen, ki je zabil dva gola in s tem prekinil post, ki je trajal vse od 30. oktobra. Zadela sta tudi Jeff Petry za izenačenje na 1:1 in Tomaš Plekanec, ki je postavil končni izid. Prvi zadetek na tekmi je na začetku druge tretjine prispeval Mike Hoffman za vodstvo gostov, ki pa je bilo kratke sape.

V Raleighu v Severni Karolini je bilo že po koncu prve tretjine 2:1 za San Jose. Najprej je zadel Timo Meier. Domačini so izenačili dobri dve minuti pred koncem uvodne tretjine, v polno je zadel Sebastian Aho, a so Morski psi znova povedli 36 sekund pred koncem. Uspešen je bil Chris Tierney. Brent Burns je v tretji minuti druge tretjine zadel za 3:1.

 

 

Liga NHL, 4. februar

Washington Capitals : Vegas Golden Knights 3:4
Backstrom, Niskanen, Stephenson; Carpenter, Smith (2), Tuch

Montreal Canadiens : Ottawa Senators 4:1
Lehkonen (2), Petry, Plekanec; Hoffman

Carolina Hurricanes : San Jose Sharks 1:3
Aho; Burns, Meier, Tierney

 

Ne spreglejte