Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 11. 2022,
6.03

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Natisni članek

St. Louis Blues Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Torek, 1. 11. 2022, 6.03

1 leto, 6 mesecev

Liga NHL, 31. oktober

Kopitarjevi kralji nadaljujejo zmagoviti niz, gol tudi za Slovenca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Anže Kopitar | Anže Kopitar je k šesti letošnji zmagi kraljev prispeval zadetek. LA Kings so v gosteh s 5:1 premagali St. Louis Blues. | Foto Reuters

Anže Kopitar je k šesti letošnji zmagi kraljev prispeval zadetek. LA Kings so v gosteh s 5:1 premagali St. Louis Blues.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v gosteh s 5:1 prepričljivo ugnali moštvo St. Louis Blues, ki jim zadnje čase ne gre po načrtih. Izgubili so zadnjih pet tekem in zdrsnili na 12. mesto zahodne konference, medtem ko so LA Kings s šesto zmago v sezoni napredovali na tretje mesto. Kapetan Anže Kopitar je zadel za 3:0. 

Anže Kopitar in kralji, ki so se v nedeljo zjutraj po slovenskem času veselili domače zmage nad Torontom, svojo mini turnejo nadaljujejo v zmagovitem slogu.

Vrhunci tekme med LA Kings in St. Louis Blues:

Vse je bilo odločeno v razmaku šestih minut in 15 sekund druge tretjine, ko so gostje dosegli štiri gole, dva Šved Carl Grundstrom, po enega Anže Kopitar (za 3:0) in Uzbekistanec Artur Kalijev, slednji za 4:0 v osmi minuti drugega dela igre. Ob koncu desete minute je peti gol kraljev zadel Grundstrom.

Prvi gol je v prvi tretjini uspel Kanadčanu Gabrielu Vilardiju, ki je imel še podajo, tri asistence je vpisal Švicar Kevin Fiala. Vratarja gostov Jonathana Quicka, ki je zaustavil 27 strelov, je premagal le Rus Aleksej Toropčenko 43 sekund po petem golu tekmecev.

100. zmaga za trenerja kraljev

"Sedaj že kar nekaj večerov igramo zelo dobro. Nocoj smo začeli izvrstno, všeč mi je bil ta pristop igralcev, kako smo nizali gole. Prav tako smo bili uspešni v igri z igralcem manj. Quickie je zelo dobro posredoval v vratih. Res dobra tekma celotnega moštva," je dejal Todd McLellan, ki je kot trener Kings dosegel stoto zmago.

"A res, tega nisem vedel. Toda, zagotovo bo pot do naslednjih 100 težja kot je bila do prvih. Kar pa se mene tiče, zanima me le sto prva tekma, ki jo bomo igrali jutri proti Dallasu in vse moje delo je usmerjeno v ta dvoboj," je dodal McLellan.

LA Kings so z 12 točkami in šestimi zmagami trenutno na tretjem mestu zahodne konference, medtem ko je St. Louis, ki je sezono odprl s tremi zmagami, nato pa padel v črn niz, ki traja že pet tekem, šele na 12. mestu.

Kralji se bodo pred vrnitvijo v Los Angeles ustavili še v Dallasu (2. november) in Chicagu (4. november).

V preostalih dveh tekmah večera so bili boljši gostitelji. Buffalo Sabres so nadigrali Detroit Red Wings z 8:3, Carolina Hurricanes pa so s 3:2 po kazenskih strelih premagali Washington Capitals. V Buffalu je bil junak večera Tage Thompson, ki je s po tremi goli in podajami sodeloval pri skoraj vseh uspešnih napadih domače zasedbe.

Za ekipo iz prestolnice ZDA sta bila v rednem delu srečanja uspešna Dylan Strome in ruski zvezdnik Aleks Ovečkin, rojak slednjega Andrej Svečnikov in Stefan Noesen pa za Carolino, za katero sta kazenska streala zadela Svečnikov in Brent Burns.

Liga NHL, 31. oktober:

Buffalo Sabres : Detroit Red Wings 8:3
Carolina Hurricanes : Washington Capitals 3:2
St. Louis Blues : Los Angeles Kings 1:5
(Anže Kopitar zadetek v 19 minutah za Los Angeles)

Lestvica:

Preberite še:

New Jersey Devils
Sportal Visoka zmaga New Jerseyja, četrti zaporedni poraz Toronta
Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Zadovoljstvo asistenta Kopitarja in Kraljev #video
Ne spreglejte