Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 2. 2018,
7.20

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

1

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Vegas Golden Knights liga NHL

Torek, 27. 2. 2018, 7.20

6 let, 2 meseca

Liga NHL, 26. februar

Kopitar zrežiral preobrat proti vodilni ekipi zahoda #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

1

Anže Kopitar | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings so bili po dveh tretjinah oddaljeni od zmage proti vodilni ekipi zahodne konference NHL Vegas Golden Knights, a so v zadnji tretjini zrežirali preobrat. Slovenski hokejist Anže Kopitar je med drugim enajst sekund pred iztekom rednega dela zadel izenačujoči gol. Ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin je na gostovanju pri Columbusu odigral 984. tekmo v dresu Washington Capitals in na večni lestvici nastopov za to franšizo na prvem mestu prehitel Šveda Calleja Johanssona. Rus je ob jubileju zadel, a to ni pomagalo, da bi Washington premagal Columbus.

Slabih osem minut pred koncem tekme so hokejisti Los Angeles Kings proti vodilnim Vegas Golden Knights zaostajali z 0:2, nato pa je na sceno prišel napad z našim Anžetom Kopitarjem na čelu. Najprej je Slovenec podal za gol Jeffa Carterja. Ko je že kazalo, da bodo gostje zmagali, je enajst sekund pred iztekom rednega zadel izenačujoči gol in izsilil podaljšek.

Gol Kopitarja za podaljšek

Tudi v tem je imel Kopitar pomembno vlogo, saj se je pri zmagovitem golu Dustina Browna vpisal med podajalce in na tej tekmi zbral tri točke.

Zmagoviti gol Kraljev

Kralji so si z velikim skalpom priborili pomembno zmago v boju za končnico. Trenutno so na osmem mestu zahodne konference, ki še zagotavlja nastop v končnici.

Ovečkinu nov rekord v dresu Capitalsov

Aleksander Ovečkin bo postal igralec z največ nastopi za Washington Capitals. | Foto: Reuters Aleksander Ovečkin bo postal igralec z največ nastopi za Washington Capitals. Foto: Reuters
Ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin je na gostovanju pri Columbusu odigral 984. tekmo v dresu Washington Capitals, s čimer je na večni lestvici nastopov za to franšizo na prvem mestu prehitel Šveda Calleja Johanssona. "Lepo je tako dolgo igrati za to organizacijo, ki zame predstavlja drugi dom," je nov podvig komentiral 32-letni napadalec, ki ima v lasti kar nekaj rekordov Capitalsov.

Pohvali se lahko z največ zadetki (597) - novega je dal prav na tej tekmi -, power-play zadetki (224), zmagovitimi zadetki (100), zadetki v podaljšku (22), hat-tricki (22) in točkami (1.106) v zgodovini kluba.

Če ne bo poškodb, bo 1. aprila na obračunu z aktualnim prvakom Pittsburghom odigral tisočo tekmo lige NHL (šteje le redni del). Do zdaj je magično mejo doseglo 316 hokejistov.

A bolj kot vse te številke bi Rus zagotovo raje videl glavno nagrado, ki mu še manjka. Še vedno namreč čaka na Stanleyjev pokal.

 

Liga NHL, 26. februar

Columbus Blue Jackets : Washington Capitals 5:1
Panarin, Milano, Letestu, Jones, Atkinson; Ovečkin

Montreal Canadiens : Philadelphia Flyers 0:1 /kazenski streli/

Tampa Bay Lightning : Toronto Maple Leafs 4:3 /kazenski streli/
Kunitz, Johnson, Erne; Van Riemsdyk, Marner, Bozak

Colorado Avalanche : Vancouver Canucks 3:1
MacKinnon 2, Ratanen; Sedin

Los Angeles Kings : Vegas Golden Knights 3:2 /po podaljšku/
Carter (Kopitar podaja), Kopitar, Brown (Kopitar podaja); Haula, Smith

 

 
Ne spreglejte