Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 10. 2019,
6.47

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings St. Louis Blues Anže Kopitar Anže Kopitar

Petek, 25. 10. 2019, 6.47

4 leta, 6 mesecev

Liga NHL, 24. oktober

Kopitar in druščina proti aktualnim prvakom prejeli "petardo" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Anže Kopitar | Kralji Anžeta Kopitarja gostujejo pri St. Louis Blues. | Foto Gulliver/Getty Images

Kralji Anžeta Kopitarja gostujejo pri St. Louis Blues.

Foto: Gulliver/Getty Images

V noči na petek je bilo v ligi NHL zelo pestro, potem ko so igrali deset tekem. Na delu so bili tudi Los Angeles Kings edinega Slovenca v najkakovostnejši hokejski ligi Anžeta Kopitarja. Kralji so gostovali pri branilcu naslova St. Louis Blues in izgubili s 5:2.

LA Kings so proti aktualnim prvakom lovili svojo tretjo zaporedno zmago, a doživeli visok poraz. Tekmo so bolje začeli gostje. Prvi gol na tekmi je dosegel Jeff Carter, ki je bil uspešen v 15. minuti uvodne tretjine. Kmalu za njim je na 1:1 izenačil Vince Dunn, ko St. Louis Blues imeli na ledu igralca več.

V drugi tretjini tekme je bilo največ golov. Za novo in tudi zadnje vodstvo na tekmi je za Kralje poskrbel Alex Iafallo, ko mu je podal naš Anže Kopitar. Nato je sledila serija golov domačih hokejistov. V drugi tretjini sta bila uspešna Alex Pietrangelo in Robert Thomas. V zadnji tretjini je dvakrat v polno zadel Brayden Schenn.

Anže Kopitar je na tekmi dosegel podajo, na ledu pa je preživel dobrih 19 minut. Kralji imajo v tej sezoni na svojem računu štiri zmage in šest porazov.

"Slabo smo igrali z igralcem manj, nismo bili dovolj ostri. Še pomembneje je, da nismo imeli pravega sistema, nadigrali so nas in prevladovali v drobnih prvinah igre," je vzroke za poraz pojasnil trener gostov Todd McLellan. "Igrali so tako, kot bi morali mi. Dobro so nas nadigrali, nam pa je manjkalo ostrine," pa je dodal Trevor Lewis.Naslednjo tekmo bodo kralji igrali v nedeljo proti Minnesoti.

Naslednji tekmec kraljev je sinoči z 0:4 klonil proti Nashvillu, kjer se je za prvi "shutout" v sezoni izkazal vratar Pekka Rinne s 26 obrambami.

Rangerji pa so končali niz petih porazov, potem ko so premagali Buffalo s 6:2. Prvič v sezoni je dva gola na eni tekmi dosegel Ryan Strome, za newyorško ekipo je Henrik Lundqvist zbral 31 obramb.

Edmonton pa je po podaljšku premagal Washington s 4:3. Junak tekme je bil Leon Draisaitl, ki je najprej zadel v rednem delu, potem pa odločil dvoboj še z golom v podaljšku. Edmonton je še sredi druge tretjine zaostajal z 1:3.

Dva gola, oba svoje ekipe, je dosegel tudi Denis Gurjanov za Dallas, pri katerem je vratar Ben Bishop tekmo z Anaheimom končal pri 29 obrambah za zmago z 2:1.

Po podaljšku pa je bila odločena tekma v Columbsu, Cam Atkinson je z zadetkom v četrti minuti domači zasedbi priigral zmago s 4:3 proti Carolini.

Liga NHL, 24. oktober

Lestvice

Preberite še:

Ottawa Senators
Sportal Zadnjeuvrščena ekipa le prišla do zmage
Anže Kopitar
Sportal Los Angeles slavi Slovenca, Kopitar veliki junak Kraljev #video

 

 

Ne spreglejte