Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 11. 2017,
7.30

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Winnipeg Jets

Četrtek, 23. 11. 2017, 7.30

6 let, 5 mesecev

Liga NHL, 22. november

Kopitar podal, a ponovno izgubil, Ovečkin prekinil post #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Anže Kopitar NHL | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings so ostali praznih rok doma proti Winnipegu, ki je Kralje premagal z 2:1. Kapetan Anže Kopitar, ki je prispeval podajo za edini zadetek gostiteljev, je tako doživel že šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah. Los Angeles je oba zadetka prejel v zadnji minuti uvodnih tretjin. V ligi NHL je bilo v noči na četrtek pestro. Odigranih je bil kar 15 dvobojev!

Hokejisti Winnipega so osvojili nov par točk. Na zadnjih šestih tekmah so se zmage razveselili kar petkrat! V dvorani Staples so spravili v slabo voljo navijače Los Angeles Kings. Eden izmed junakov kanadskega moštva je bil vratar Steve Mason. V tej sezoni je šele šestič branil od prve minute, a se zelo izkazal. Ustavil je 38 strelov, kar pet jih je v njegovo smer sprožil Anže Kopitar.

Najboljši slovenski hokejist je v 46. minuti prispeval podajo za zadetek Tylerja Toffolija, ki je znižal zaostanek Los Angelesa na 1:2. Kopitar je podal Oscarju Fantenbergu, ta se je odločil za strel, nato pa je ploščku na poti do vrat smer spremenil Toffoli. 

"V zadnjem času ne delujemo kot ekipa, morali se bomo popraviti. Treba bo poiskati pravo formo, to bomo morali storiti sami, pomagal nam ne bo nihče," je bil po porazu slabe volje edini strelec Los Angelesa.

Zadetek Los Angelesa proti Winnipegu:

Hrušičan je vpisal 15. podajo v tej sezoni. Med strelce se je vpisal devetkrat, s 24 točkami pa na lestvici najboljših strelcev v ligi NHL v tej sezoni zaseda 16. mesto. V vodstvu je Steven Stamkos (Tampa Bay), ki je zbral že 36 točk (deset zadetkov in 26 podaj).

Za Jets sta bila strelca Patrick Laine, zadel je ob številčni premoči na ledu, in Adam Lowry. 

Ne obremenjuje se z lestvico, a treba bo nekaj spremeniti Anže Kopitar v dvoboju s hokejistom Winnipega Dmitrijem Kulikovom | Foto: Reuters Anže Kopitar v dvoboju s hokejistom Winnipega Dmitrijem Kulikovom Foto: Reuters

Še enkrat se je pokazalo, da bo za želene rezultate treba igrati dobro vso tekmo, na kar je opozoril tudi 30-letni Slovenec. "Mislim, da smo v zadnji tretjini igrali dobro, ustvarili smo si precej priložnosti. Večkrat smo bili precej blizu, a tako se stvari odvijejo, če ne igraš vso tekmo tako, kot moraš. Ponavadi se zgodi, da izgubiš za zadetek, in tako je bilo tudi nocoj," je bil nezadovoljen Kopitar, ki se z lestvicami ne obremenjuje.

Kralje je na vrhu pacifiške divizije zamenjal novinec Vegas Golden Knights, trenutno so peti v zahodni konferenci. "Zelo zgodaj v sezoni je še, da bi preverjal lestvice. Seveda smo po odličnem začetku vedeli, da smo visoko. Ne vem točno, kje smo zdaj, a lestvice ta trenutek niso pomembne. Moramo obrniti trend spet v pozitivno smer," je kapetan dejal v pogovoru za LA Kings. Kako jim bo to uspelo? "Trenutno kaže, da bomo morali začeti zmagovati z 2:1. Najti moramo spet svojo igro. Napad nocoj ni bil učinkovit, pa čeprav smo si pripravili kar nekaj priložnosti. Prav tako si ne smemo privoščiti takšnih zadetkov, kot smo jih dobili danes."

Preobrat vodilne Tampe proti Chicagu

V ligi NHL sta najučinkovitejša napadalca Tampe Steven Stamkos in Nikita Kučerov. Oba sta tudi tokrat odigrala veliko vlogo pri zmagi njune ekipe nad Chicagom, med drugim sta zrežirala odločilni gol v podaljšku, ki ga je dosegel Breyden Point. Tampa, ki je spet vodilna ekipa lige, si je podaljšek in zmago izborila, potem ko je že zaostajala z 0:2, za Chicago je v prvi tretjini oba gola dosegel Patrick Kane.

Kako je Point priboril zmago Tampi:

Dvoboj v Tampi je bil eden šestih, v katerih po rednem delu ni bilo zmagovalca. Po kazenskih strelih so si zmago zagotovili Florida nad Torontom, Boston nad New Jerseyjem in Nashville nad Montrealom, v podaljšku pa sta bili poleg Tampe uspešni še moštvi New York Islanders proti Philadelphii in Columbus proti Calgaryju. V tej tekmi se je redni del končal brez golov.

Ovečkin prekinil strelski post

Najbolj prepričljivi v sredinih tekmah so bili Rangerji iz New Yorka, ki so Carolino premagali s 6:1, po dva gola sta dosegla Chris Kreider in Šved Jesper Fast. Edmonton je niz treh zaporednih porazov prekinil z zmago 6:2 nad Detroitom, kar 13 igralcev Edmontona se je v statistiko vpisalo z golom ali podajo.

Zadetek Aleksa Ovečkina:

Vancouver je v Pittsburghu domače Pingvine premagal s 5:2, dva gola je dosegel Brock Boeser, z istim izidom je bil Washington boljši od Ottawe, kar je bila že njegova šesta zmaga v zadnjih sedmih domačih tekmah. Dva gola je dosegel mladi Čeh Jakub Vrana, Rus Jevgenij Kuznjecov je v statistiko vpisal tri podaje, njegov rojak Aleks Ovečkin je z golom prekinil strelski post, v polno je zadel po šestih tekmah brez gola.

Največ golov je padlo v Buffalu, kjer je Minnesota domači ekipi zadala že sedmi zaporedni poraz, zmagala je s 5:4, po dva gola sta pri zmagovalcih dosegla Finec Mikael Granlund in Švicar Nino Niederreiter.

Colorado je s 3:0 ugnal Dallas, njegov vratar Jonathan Bernier je tretjič v sezoni in petnajstič v karieri ostal nepremagan, za kar je moral ubraniti 28 strelov. Blizu takemu dosežku je bil tudi vratar Arizone Martin Jones, ki pa je v zadnji tretjini tekme proti San Joseju vendarle klonil. To ni bilo usodno, saj je Arizona zmagala s 3:1. Zmage z dvema goloma razlike se je veselil tudi Vegas, s 4:2 je bil v gosteh boljši od Anaheima. 

Liga NHL, 22. november:

Los Angeles Kings : Winnipeg Jets 1:2
Toffoli 46. (podaja Kopitar); Lowry 20., Laine 40.
Anže Kopitar (Los Angeles) je prebil na ledu 23 minut in 22 sekund. Na vrata je ustrelil petkrat in prispeval podajo za zadetek.

Buffalo Sabres : Minnesota Wild 4:5
Nolan 2, Eichel, Reinhart; Granlund in Niederreiter 2, Ennis   

Carolina Hurricanes : New York Rangers 1:6
Aho; Kreider in Fast 2, Zibanejad, Carey 

Columbus Blue Jackets : Calgary Flames 1:0*
Anderson

Detroit Red Wings : Edmonton Oilers 2:6
Tatar, Kronwall; Nurse, Maroon, Khaira, Letestu, Caggiula, Puljujarvi

Florida Panthers : Toronto Maple Leafs 2:1**
Bjugstad; Kadri

New Jersey Devils : Boston Bruins 2:3**
Bratt, Gibbons; Debrusk, Bergeron

New York Islanders : Philadelphia Flyers 4:3*
Barzal, Boychuk, Ho-Sang, Bailey; Leier, Raffl, Voraček

Pittsburgh Penguins : Vancouver Canucks 2:5
Guentzel 2; Boeser 2, Eriksson, Pouliot, Sutter
    
Washington Capitals : Ottawa Senators 5:2
Vrana 2, Ovečkin, Kuznecov, Chiasson; Dzingel, Hoffman

Tampa Bay Lightning : Chicago Blackhawks 3:2*
Palat, Kunitz, Point; Kane 2
    
Nashville Predators : Montreal Canadiens 3:2**
Forsberg 2; Benn, Morrow

Arizona Coyotes : San Jose Sharks 1:3
Perlini; Thornton, Couture, Ward
    
Colorado Avalanche : Dallas Stars 3:0
Johnson, Yakupov, Landeskog
    
Anaheim Ducks : Vegas Golden Knights 2:4
Manson, Grant; Marchessault, Miller, Neal, Karlsson

*po podaljšku
**po kazenskih strelih

Ne spreglejte