Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 3. 2019,
7.03

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Minnesota Wild Washington Capitals Anaheim Ducks San Jose Sharks liga NHL

Sobota, 23. 3. 2019, 7.03

5 let, 1 mesec

Liga NHL, 22. marec

Anaheim uspešen po podaljšku, Minnesota ugnala prvake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Anaheim Ducks | Anaheim je ugnal San Jose Sharkse.

Anaheim je ugnal San Jose Sharkse.

V ligi NHL so hokejisti ekipe San Jose Sharks, ki so v petek zjutraj po slovenskem času z 2:4 izgubili proti LA Kingsom, gol pa jim je zabil tudi Anže Kopitar, po podaljšku izgubili še z Anaheim Ducksi. V drugi tekmi večera so morali branilci naslova Washington Capitals priznati premoč Minnesoti Wild.

Hokejisti ekipe Minnesote Wild so morda dosegli najpomembnejšo zmago v rednem delu sezone severnoameriške lige NHL, saj so se v razvrstitvi vzhodnega dela lige zavihteli na osmo mesto, ki še pelje v končnico prvenstva. Na tekmi med Minnesoto in Washingtonom so gledalci videli tri zadetke. Goste je v prvi tretjini v vodstvo popeljal Jordan Greenway, v drugi tretjini je na 1:1 izenačil Brett Connolly. Za zmago Minnesote pa je slabih osem minut pred koncem poskrbel Luke Kunin.

Na Zahodu je precejšnja gneča na mestih tik pod robom končnice. Hokejisti iz divje Minnesote imajo 79 točk, le točko manj pa Colorado in Arizona. Chicago in Vancouver imata 74 točk, Edmonton 73, Anaheim 71, že odpisani Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja pa na zadnjem mestu razpredelnice 60 točk.

Pirova zmaga Anaheima

Na drugem obračunu večera med Anaheim Ducksi in San Jose Sharksi je bil zmagovalec določen šele po podaljšku. Redni del se je končal z izidom 3:3, za podaljšek je slabe tri minute pred koncem za San Jose Sharkse zadel Justin Braun, tekmo pa je po le 38 sekundah podaljška v korist Anaheima obrnil Jakob Silfverberg. Washington kljub porazu ostaja na tretjem mestu vzhoda.

Gol Silfverberga:

Rački za osmim mestom, ki še vodi v končnico, zaostajajo velikih osem točk. Glede na to, da se bo redni del sezone končal 6. aprila in da imajo rački do konca le še šest tekem, so boj za končnico že izgubili, tako kot njihovi mestni tekmici LA Kingsi.

Liga NHL, 22. marec:

Lestvici:

Preberite še:

Anže Kopitar New Jersey Devils
Sportal Kralji premagali tretjo ekipo zahoda, veliko zaslug je imel tudi Kopitar #video
Ne spreglejte