Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2019,
7.38

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

liga NHL Carl Hagelin Los Angeles Kings Washington Capitals

Petek, 22. 2. 2019, 7.38

5 let, 1 mesec

Liga NHL, 21. februar

Kriza se kar ne konča: Los Angeles Anžeta Kopitarja klonil šestič v nizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Willie Desjardins los Angeles Kings | Los Angeles so v gosteh pri Nashvillu izgubili še šestič v nizu. | Foto Reuters

Los Angeles so v gosteh pri Nashvillu izgubili še šestič v nizu.

Foto: Reuters

Ekipa Nashville Predators je v severnoameriški hokejski ligi NHL z 2:1 doma premagala Los Angeles Kings, pri katerih je slovenski zvezdnik Anže Kopitar ob dveh strelih na gol ostal brez točke. Po šestem porazu v nizu Kralji deset točk zaostajajo za Minnesoto Wild, ki ima trenutno v rokah zadnjo vstopnico za končnico Stanleyjevega pokala na zahodu.

Za goste je Michael Amadio dosegel edini gol, vratar Jonathan Quick je ubranil 27 strelov, pri obeh akcijah, ko je moral po plošček v mrežo, pa je z golom in podajo sodeloval Roman Josi.

"Mislim, da nismo igrali slabo, toda to še ne prinaša zmage. Moramo najti način, da bomo dosegli več golov ter obenem tekmece potisnili stran od naše mreže," je dejal Kopitar. Trener njegove ekipe Willie Desjardins ga je dopolni. "Fantje so igrali trdo, všeč mi je bil njihov pristop k igri. Tekmeci so imeli nekaj več od igre v drugi tretjini, mi v prvi, posebej dobro pa smo igrali v zadnji. Zato smo po novem porazu še bolj razočarani."

Kralji bodo naslednjič igrali na Floridi s Panthers v noči na nedeljo po slovenskem času.

Kratka izkušnja s Kralji

Carl Hagelin je zapustil LA Kings in postal novi član prvaka Washington Capitals. | Foto: Reuters Carl Hagelin je zapustil LA Kings in postal novi član prvaka Washington Capitals. Foto: Reuters

Kralji v prihodnje ne bodo več računali na Carla Hagelina, ki so ga novembra v svoje vrste pripeljali iz Pittsburgha. Švedski napadalec se je preselil k Washington Capitals. Tridesetletnik je za LA Kings odigral 22 tekem, enkrat zadel in v statistiko vpisal štiri asistence. Hagelin bo tako v tej sezoni zaigral še za tretji klub.

V Torontu so Maple Leafs z 2:3 klonili v dvoboju z branilci naslova Washington Capitals. Zanje je Rus Aleks Ovečkin zadel svoj 650 gol v NHL, Braden Holtby je ubranil 40 strelov, Tom Wilson pa je zadel in podal.

Vodilna ekipa lige Tampa Bay Lightning je premagala Buffalo Sabres z 2:1, ko sta v kazenskih strelih zadela Steven Stamkos in Rus Nikita Kučerov. Slednji je bil z golom uspešen tudi v drugi tretjini, ko je prišel do stote točke v sezoni (30 golov in 70 podaj) kot prvi po 62 ali manj tekmah in po legendarnemu Mariu Lemieuxu, ki mu je to uspelo v sezoni 1996/97 (61 tekem). Je pa Kučerov prvi, ki je za Lightning zmogel 100 točk v dveh sezonah, prvič se je to zgodilo v prejšnji.

Tampa je prednost na lestvici pred tokrat prostim Calgaryjem povišala že na 17 točk. Še točko več na tretjem mestu zaostajajo San Jose Sharks, ki so kar s 4:0 na gostovanju ugnali Pittsburgh Penguins. Polovico golov je dal Čeh Tomaš Hertl. Tak izidi, 4:0, je bil tudi v New Jerseyju, kjer so Devils premagali oslabljeno Ottawo. Senators je edina ekipa, ki na lestvici lige zaostaja za Los Angelesom. Cory Schneider (30 obramb) na eni tekmi prvič po 15 mesecih ni dobil gola.

Dve tekmi sta se končali po podaljških, igralci Edmonton Oilers so doma premagali New York Islanders s 4:3, Vancouver Canucks pa doma izgubili z 2:3 proti Arizoni Coyotes. V Edmontonu je dvoboj po minuti in 22 sekundah dodatka odločil Connor McDavid, v Vancouvru pa je končni izid po minuti in 54 sekundah podaljška postavil Alex Galchenyuk, ameriški reprezentant beloruskih korenin.

Liga NHL, 21. februar

Lestvica:

Preberite še:

Boston Bruins
Sportal Kosmatinci po kazenskih strelih do zmage v Las Vegasu
Ryan O'Reilly #90
Sportal Hokejisti iz St. Louisa z 11. zaporedno zmago do novega klubskega rekorda

 

 

Ne spreglejte