Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 11. 2021,
7.50

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Philadelphia Flyers Arizona Coyotes NHL

Sreda, 3. 11. 2021, 7.50

2 leti, 5 mesecev

LIGA NHL, 2. NOVEMBER

Vancouver presenetil New York Rangers, novo razočaranje za Arizono #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Philadelphia Arizona NHL | Philadelphia je brez večjih težav odpravila Arizono, ki tako ostaja edini klub v tej sezoni brez zmage. | Foto Reuters

Philadelphia je brez večjih težav odpravila Arizono, ki tako ostaja edini klub v tej sezoni brez zmage.

Foto: Reuters

V noči na sredo je bilo v hokejski ligi NHL odigranih devet tekem. Vancouver je s 3:2 presenetil New York Rangers. Najvišji zmagi večera sta dosegla Toronto in Anaheim, ki sta s 4:0 nadigrala Vegas in New Jersey, še enkrat več pa je svoje navijače razočarala Arizona. Kojoti so najslabši v ligi, na desetih tekmah so osvojili zgolj točko. Tokrat so na gostovanju pri Philadelphii doživeli prepričljiv poraz z 0:3. Z enakim rezultatom je aktualni podprvak lige NHL Montreal odpravil Detroit.

Leon Draisaitl
Sportal Edmonton na krilih Draisaitla na vrh zahodne konference

Skoraj polovica sinočnjih tekem v severnoameriški hokejski ligi NHL se je končala po dodatnem delu igre. Winnipeg Jets so Dallas Stars ugnali po kazenskih strelih s 4:3, po podaljšku pa so doma Minnesota Wild ugnali Ottawo Senators s 5:4, Vancouver Canucks s 3:2 New York Rangers, Nashville Predators pa s 3:2 na gostovanju Calgary Flames.

Slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki je s sedmimi goli in šestimi podajami (13 točk) na petem mestu med strelci NHL, nov obračun čaka v noči na četrtek, ko bo z Los Angeles Kings gostil trenutno tretjo ekipo zahoda St. Louis Blues (12 točk). Los Angeles (7), ki bo lovil tretjo zaporedno zmago, je 13.

Miller odločil zmagovalca v podaljšku

Vancouver, ki je na 20. mestu, je ugnal Rangers, peto ekipo na lestvici. Srečanje je s svojim drugim golom odločil J.T. Miller, ko je zadel po dveh minutah in 22 sekundah dodatnega dela igre. Vasilij Podkolzin je izenačil v tretji tretjini, Thatcher Demko pa je zaustavil 23 strelov v vratih Canucks, ki so pred tem izgubili trikrat v nizu.

Po dveh zaporednih porazih je zmagalo moštvo Minnesota Wild, ko je prvi gol v sezoni po dveh minutah in dveh sekundah podaljška zabil Rus Kiril Kaprizov. Marcus Foligno je dosegel dva gola, domači vratar Cam Talbot pa je zaustavil 24 strelov.

Winnipeg Jets so po zmagi nad Dallasom še na sedmi tekmi v nizu osvojili najmanj točko, tokrat je dvoboj v tretji izmenjavi kazenskih strelov odločil Mark Scheifele. Dva gola je zadel Pierre-Luc Dubois, Nate Schmidt pa je imel dve podaji za Jets. Vratarja Erica Comrieja (24 obramb) sta v razmaku manj kot štirih minut zadnje tretjine premagala Jason Robertson in Tyler Seguin, kar pa je bilo premalo za zmago Stars.

Matt Duchene je bil na ledu ves čas podaljška, v katerem je dvoboj odločil po minuti in 37 sekundah, pred tem sta v rednem delu tekme zadela tudi Luke Kunin in Filip Forsberg, Juuse Sarospa je imel 38 obramb v vratih Predators. Ti so zmagali četrtič v nizu, po šestih tekmah pa so prvič izgubila plamena, pri katerih sta gola zadela Matthew Tkachuk in Oliver Kylington.

Vrhunci dvoboja v Philadelphii:

S 4:0 so igralci Toronto Maple Leafs nadigrali Vegas Golden Knights in Anaheim Ducks ekipo New Jersey Devils, Montreal Canadiens so Detroit Red Wings premagali s 3:0, prav tako s 3:0 so bili Philadelphia Flyers boljši od Arizona Coyotes, San Jose Sharks pa so Buffalo Sabres ugnali s 5:3.

Anže Kopitar
Sportal Izjemen večer Anžeta Kopitarja, podaja, gol in zmaga Kraljev

Liga NHL, 2. november:

Toronto Maple Leafs : Vegas Golden Knights  4:0
Montreal Canadiens : Detroit Red Wings      3:0
Philadelphia Flyers : Arizona Coyotes       3:0
Minnesota Wild : Ottawa Senators            5:4*
Winnipeg Jets : Dallas Stars                4:3**
Calgary Flames : Nashville Predators        2:3*
Vancouver Canucks : New York Rangers        3:2*
Anaheim Ducks : New Jersey Devils           4:0
San Jose Sharks : Buffalo Sabres            5:3

* po podaljšku
** po kazenskih strelih

Lestvici

Ne spreglejte