Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 1. 2024,
6.34

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Dallas Stars Los Angeles Kings liga NHL

Sreda, 17. 1. 2024, 6.34

3 mesece, 1 teden

Liga NHL, 16. januar

Kralji praznih rok iz Dallasa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Anže Kopitar Los Angeles Kings | Kralji so izgubili na gostovanju pri Dallas Stars. | Foto Reuters

Kralji so izgubili na gostovanju pri Dallas Stars.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL končali niz igranja šestih tekem v gosteh. Tokrat so v Dallasu z ekipo Stars izgubili z 1:5. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce.

Los Angeles Kings
Sportal Kopitarjevi v devetem poskusu vendarle nasmejani

Dallas, ki je četrti v zahodni konferenci, je že v prvi tretjini prek Roopeja Hintza in Jevgenija Dadonova dosegel dva zadetka, v drugi je na 1:2 zmanjšal zaostanek Drew Doughty, v zadnji tretjini pa so za zanesljivo domačo zmago poskrbeli Wyatt Johnston, ki je tako kot Hintz in Dadonov dodal še podajo, Joe Pavelski in Sam Steel.

Za Doughtyja je bil to 150. zadetek v dresu Kraljev, kar ga med branilci uvršča na drugo mesto v zgodovini kluba, s 161 je na prvem mestu Rob Blake. A tokrat je bil njegov gol premalo za kaj več kot visok poraz.

"Poudarjamo pokrivanje in obrambo, ampak moramo tudi zadevati. Ko ne izkoristiš priložnosti, je pač težko zmagati," je dejal trener Los Angelesa Todd McLellan in dodal, da niti igranje dveh tekem v dveh dneh ne more biti izgovor za poraz.

Los Angeles, ki zaseda šesto mesto na zahodu, zdaj čaka niz štirih domačih tekem, ki ga bodo začeli v noči na petek z Nashville Predators.

Winnipeg Jets, ki so z Vancouver Canucks točkovno najboljši v ligi, so s 4:2 odpravili New York Islanders, Colorado Avalanche, ki ima točko manj kot vodilni ekipi, je v gosteh s 7:4 ugnal Ottawa Senators, pri čemer je Mikko Rantanen dosegel dva gola za zmagovalce, tako kot Ridly Greig za poražence.

Winnipeg Jets so s 4:2 odpravili New York Islanders. | Foto: Reuters Winnipeg Jets so s 4:2 odpravili New York Islanders. Foto: Reuters

Pri teh sta po tri podaje prispevala Claude Giroux in Brady Tkachuk, pri gostih pa je takšen izkupiček vpisal Samuel Girard. Eno podajo manj je prispeval Nathan MacKinnon, ki je pri 72 točkah, toliko jih ima na vrhu lestvice strelcev še Nikita Kučerov iz Tampe.

New York Rangers, ki so vodilni v metropolitanski skupini, so s 5:2 premagali Seattle Kraken, Washington Capitals z 2:0 Anaheim Ducks, Edmonton Oilers pa s 4:2 Toronto Maple Leafs. Chicago Blackhawks so po kazenskih strelih z 2:1 ugnali San Jose Sharks, Calgary Flames pa po podaljšku s 3:2 Arizona Coyotes.

Liga NHL, 16. januar

Lestvica

Los Angeles Kings Anže Kopitar
Sportal Kopitar dvakrat asistiral in podiral mejnike, a črn niz se nadaljuje
New York Rangers
Sportal New York Rangers prekinili črni niz #video
 
Ne spreglejte