Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2024,
6.56

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar NHL liga NHL

Torek, 16. 1. 2024, 6.56

3 mesece, 1 teden

LIGA NHL, 15. januar

Kopitarjevi v devetem poskusu vendarle nasmejani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Los Angeles Kings | Anže Kopitar je s Kralji po osmih tekmah brez uspeha vendarle prišel do zmage. | Foto Reuters

Anže Kopitar je s Kralji po osmih tekmah brez uspeha vendarle prišel do zmage.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL le prekinili črn niz osmih tekem brez zmage. Na gostovanju v Raleighu so kralji premagali Carolina Hurricanes s 5:2, potem ko je Trevor Moore zadel dvakrat. Kapetan kraljev Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce v 20:28 minute na ledu.

Poleg Moora so pri gostih iz Kalifornije, ki so bili brez zmage vse od slavja nad San Josejem 27. decembra, zadeli še Phillip Danault, Alex Laferriere in Pierre-Luc Dubois.

"Veliko stvari smo res naredili na pravi način in to smo na teh gostovanjih tudi večkrat udejanjili. Danes pa smo bili za to končno tudi nagrajeni. Naši fantje so se izkopali iz črne luknje," je bil po prvi zmagi kraljev v tem koledarskem ledu vesel trener Todd McLellan.

Vratar gostov David Rittich je zbral 30 obramb, Vladislav Gavrikov, Mikey Anderson, Matt Roy in Danault pa so k zmagi prispevali še po dve podaji.

"Tako se je treba ekipno potruditi, če se želiš izvleči iz zagate," je še dodal trener kraljev, ki vse od prejšnje zmage niso dosegli pet golov na tekmi.

Izid je bil izenačen (1:1), preden je Los Angeles pritisnil na plin v zadnji tretjini.

"Mi smo res odporna skupina fantov. Ta ekipa ve, kako se vrniti. Treba je imeti pred očmi, da imamo sezono z 82 tekmami. Jasno je, da kdaj pride do nihanj. A dejstvo je, da si nihče ne želi izgubiti na osmih zaporednih tekmah," pa je po tekmi dejal Dubois.

Za domačo ekipo, ki je na prejšnjih osmih tekmah osvojila vsaj točko, sta zadela Jordan Martinook in Jack Drury, vratar Antti Raanta je zaustavil 20 metov, preden je trener priložnost dal Kanadčanu Yanivu Peretsu pri 14:40 pred koncem tekme za njegov prvenec v NHL. Perets je dodal eno obrambo.

"To ni bila slaba tekma. Imeli smo tistih nekaj napadov, nismo igrali slabo. To je liga NHL," pa je menil trener orkanov Rod Brind'Amour.

Naslednja tekma kralje čaka že danes, ko bodo igrali v Dallasu pri zvezdah na zadnji postojanki gostovanja.

Columbus Blue Jackets so končali zmagoviti niz Vancouvra. | Foto: Guliverimage Columbus Blue Jackets so končali zmagoviti niz Vancouvra. Foto: Guliverimage

Columbus končal zmagoviti niz Vancouvra

Vodilna ekipa lige NHL Vancouver Canucks je na gostovanju v Ohiu po kazenskih strelih s 3:4 klonila proti Columbus Blue Jackets, a kljub temu ostaja na vrhu lige. Domačim je zmago prinesel Kiril Marčenko, ki je edini zadel v štirih krogih kazenskih strelov.

Najboljša ekipa vzhodne konference Boston Bruins pa je na domačem ledu gladko s 3:0 premagala New Jersey Devils, levji delež k zmagi pa je prispeval vratar Jeremy Swayman, ki je šele pred kratkim prevzel vlogo prvega vratarja. Vse od poškodbe Linusa Ullmarka je Swayman tokrat za svoj tretji "shutout" sezone zaustavil 31 strelov.

"Lepo je videti, da ima to priložnost," je dejal trener kosmatincev Jim Montgomery: "Če Linus ne bi bil poškodovan, ga ne bi videli. In priložnost je izkoristil izvrstno."

David Pastrnak in Charlie Coyle sta zadela za Boston, ki je prvič na zadnjih petih tekmah zmagal že po rednem delu, Trent Frederic pa je dodal gol v prazno mrežo.

Liga NHL, 15. januar

Lestvica

Preberite še:

Joel Farabee
Sportal Philadelphia Fleuryju preprečila, da bi prehitel vratarsko legendo
Ne spreglejte