Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 4. 2019,
6.17

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

liga NHL Pittsburgh Penguins New York Islanders Stanleyjev pokal končnica

Ponedeljek, 15. 4. 2019, 6.17

5 let

Liga NHL, konferenčni četrtfinale, 14. april

Pingvini v veliki nevarnosti, Tampa prejela še tretjo zaušnico #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Columbus Blue Jackets | Hokejisti Columbus Blue Jackets so po dveh gostujočih zmagah naj najboljšim moštvom rednega dela Tampo slavili tudi doma. Od napredovanja jih loči še ena zmaga. | Foto Gulliver/Getty Images

Hokejisti Columbus Blue Jackets so po dveh gostujočih zmagah naj najboljšim moštvom rednega dela Tampo slavili tudi doma. Od napredovanja jih loči še ena zmaga.

Foto: Gulliver/Getty Images

V hokejski ligi NHL so Pittsburgh Penguins izgubili še tretjo tekmo četrtfinalne serije vzhodne konference proti New York Islanders. Sidney Crosby in druščina sta na prvi domači tekmi v končnici izgubila z 1:4 in jima grozi ekspresen izpad. Nov, že tretji zaporedni poraz je doživelo najbojše moštvo rednega dela Tampa Bay Lightning.

Ponoči so bili na delu Columbus Blue Jackets, ki so proti najboljši ekipi rednega dela v vzhodni konferenci Tampa Bay Lightning dosegli še tretjo zaporedno zmago in vodijo s 3:0 v zmagah. Hokejisti Columbusa so v gosteh dvakrat zmagali, zdaj pa so doma dosegli še tretjo zmago (3:1) in so tik pred tem, da se uvrstijo v polfinale vzhodne konference, kar bi bilo veliko presenečenje. Columbus Blue Jacket so redni del končali na osmem mestu, medtem ko je bila Tampa na prvem.

Za domačo ekipo so v polno zadeli Matt Duchene, Oliver Bjorkstrand in Cam Atkinson. Zelo veliko delo je opravil tudi vratar Sergej Bobrovski, ki je ubranil 30 strelov na gol, 16 v zadnji tretjini.

Šov Stona in Stastnyja v Kaliforniji

Zmage s 6:3 pa so se veselili tudi Vegas Golden Knights, ki proti San Joseju prav tako v zmagah vodijo z 2:1. Blestela sta Mark Stone in Paul Stastny. Prvi je prvič v karieri dosegel tri gole na tekmi in temu dodal dve podaji, drugi po dva gola in podaji.

Mark Stone je k zmagi Vegasa nad San Josejem s 6:3 prispeval tri zadetke in dve asistenci. | Foto: Reuters Mark Stone je k zmagi Vegasa nad San Josejem s 6:3 prispeval tri zadetke in dve asistenci. Foto: Reuters

Ekipa iz New Yorka je v Pittsburghu lovila zaostanek, potem ko je Garrett Wilson domače popeljal v vodstvo, a sta že v prvem delu za preobrat poskrbela Jordan Eberle in Brock Nelson. Zmago s 4:1 sta v zadnjem delu potrdila Leo Komarov in Anders Lee.

Na Zahodu je Winnipeg ugnal St. Louis v gosteh s 6:3 in znižal zaostanek v zmagah na 1:2.. Z dvema goloma je bil najbolj razpoložen Kyle Connor.

Liga NHL, konferenčni četrtfinale, 14. april:

Preberite še:

Washington Capitals
Sportal Branilci naslova stežka do druge zmage, Nashville in Boston prestala popravni izpit
SŽ Olimpija - Val Pusteria Alpska liga finale
Sportal Zmaji po vodstvu pokleknili, Pustertal pri drugi finalni zmagi
slovenska hokejska reprezentanca U18
Sportal Slovenci po visokem porazu z Avstrijci končali na predzadnjem mestu
Ne spreglejte