Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 10. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Četrtek, 12. 10. 2017, 7.00

6 let, 6 mesecev

Liga NHL, 11. oktober

Vroči Kopitar zadel, podal in čestital češkemu veteranu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Anže Kopitar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je z Los Angelesom v ligi NHL doživel prvi poraz v tej sezoni. Doma je po podaljšku izgubil proti Calgaryju (3:4), pred tem pa navijače Kraljev osrečil z zadetkom in podajo. Najvišji zmagi večera sta dosegla New Jersey in Colorado, branilec naslova Pittsburgh je bil v gosteh boljši od zvezdniškega Washingtona, za katerega je ponovno zadel Aleks Ovečkin.

Navijači Los Angelesa so v uvodnih minutah spremljali učinkovito igro gostov iz Kanade, ki so si z zadetkoma Matthewa Tkachuka (4. minuta) in Michaela Frolika (8. minuta) hitro priigrali občutno vodstvo. Calgary je po osmih minutah vodil z 2:0, njegova mreža pa se je prvič zatresla šele v 36. minuti.

Kako je Anže Kopitar zatresel mrežo Calgaryja?

Kralje je v igro vrnil in približal izenačenju Anže Kopitar. Kapetan Los Angelesa in najboljši slovenski hokejist je dosegel že tretji zadetek v tej sezoni, podajo sta prispevala Jake Muzzin in Dustin Brown. Po dveh tretjinah je bil tako rezultat 2:1 za Calgary.

Zadnja tretjina se je začela po željah gostiteljev. Brown je za izenačenje potreboval le 14 sekund, nato pa v 42. minuti s tretjim zadetkom v tej sezoni poskrbel za preobrat. Kralji so povedli s 3:2, pri tretjem golu pa je imel prste vmes tudi Kopitar, saj je prispeval podajo. To je bila njegova druga v sezoni 2017/18.

Kopitar: Pokopal nas je slab uvod v tekmo

Veselje hokejistov Calgaryja po zmagovitem zadetku v dvorani Staples Centre. | Foto: Reuters Veselje hokejistov Calgaryja po zmagovitem zadetku v dvorani Staples Centre. Foto: Reuters Calgary je v 51. minuti utišal občinstvo v dvorani Staples Centre. Tkachuk se je ponovno vpisal med strelce in poskrbel za izenačenje na 3:3.

Do konca rednega dela se rezultat ni več spreminjal, tako da se je tekma prelevila v podaljšek. Trajal je le 62 sekund, nato pa so hokejisti Calgaryja pridrsali v objem Seanu Monahanu, strelcu zmagovitega zadetka.

Kraljem je po prvem porazu v novi sezoni pripadla "tolažilna" točka. "Pokopal nas je slab uvod v tekmo, tega se enostavno ne moremo znebiti," je bil po tekmi dokaj redkobeseden najboljši slovenski hokejist vseh časov, ki bo skupaj s svojimi soigralci naslednjo tekmo igral v noči na nedeljo, ko bodo gostili tekmece iz Buffala.

Jagr ni igral kar šest mesecev

Calgary je dosegel tretjo zmago v nizu. Zanj je prvič v tej sezoni zaigral drugi najboljši strelec v zgodovini NHL Jaromir Jagr. Kar 45-letni Čeh, ki že od leta 1990 navdušuje ljubitelje hokejske lige NHL, je bil tudi glavna tarča medijev po končanem dvoboju v mestu angelov, na svoji krstni tekmi za novo ekipo - pred tem je igral za Pittsburgh, Washington, New York Rangers, Philadelphio, Dallas, Boston, New Jersey in Floridpo - pa je ledeni ploskvi preživel 13:28 minute.

"Na današnji tekmi se nisem najbolje počutil, a to sem tudi pričakoval, saj nisem igral pet ali šest mesecev, tu pa so še moja leta. Upam, da bo že na naslednji tekmi bolje, da bodo moje noge iz dneva v dan vse bolj močne in trdne," je dejal Jagr, ki  je prepričan, da lahko v tej sezoni s Calgaryjem doseže velike reči.

Kako je Pittsburgh premagal Washington?

   

Pingvini so v hokejski poslastici večera premagali Washington s 3:2. Prvič v tej sezoni je za branilce naslova zaigral Šved Patric Hornvist in navdušil z zadetkom ter podajo. Gostiteljem ni pomagal niti razigrani Aleks Ovečkin. Rus je dosegel že osmi zadetek v tej sezoni in je prvi strelec lige NHL, a je bilo to dovolj le za postavitev končnega rezultata (2:3). 

Podal mu je Christian Djoos, ki je v najmočnejši hokejski ligi na svetu zaigral prvič in krstni nastop začinil z zadetkom in podajo. Postal je šele tretji branilec v zgodovini Washingtona, ki se je med strelce vpisal že na prvi tekmi. Pred njim je to uspelo le Stevu Poapstu in Scottu Stevensu.

 

Liga NHL, 11. oktober:

Los Angeles Kings : Calgary Flames 3:4*
Kopitar
36., Brown 41., 42.; Tkachuk 4., 51., Frolik 8., Monahan 61.
Anže Kopitar (Los Angeles) je na ledu prebil 22 minut in 39 sekund. Prispeval je gol in podajo (za drugi zadetek Browna), na vrata gostov je streljal trikrat.

Toronto Maple Leafs : New Jersey Devils 3:6
Van Riemsdyk, Moore, Matthews; Wood in Zacha 2, Gibbons, Coleman, 
    
Washington Capitals : Pittsburgh Penguins 2:3
Djoos, Ovečkin; Letang, Hornqvist, Sheary

Colorado Avalanche : Boston Bruins 6:3
Andrighetto 2, Kerfoot, Yakupov, Duchene, Jost; Marchand, Schaller, Krug 
    
Anaheim Ducks : New York Islanders 3:2
Cogliano, Rakell, Eaves; Nelson 2

*po podaljšku

Lestvica lige NHL  

Ne spreglejte