Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 11. 2017,
7.52

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL St. Louis Blues Pittsburgh Penguins Nashville Predators

Nedelja, 12. 11. 2017, 7.52

6 let, 5 mesecev

Liga NHL, 11. november

Bitka zadnjih finalistov končana po loteriji, San Jose h Kopitarju na krilih petarde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nashville Predators | Foto Reuters

Foto: Reuters

V noči na nedeljo so v ligi NHL igrali 12 tekem. Zelo zanimivo je bilo v Nashvillu, kjer sta se pomerila finalista zadnje sezone, Tekma se je končala šele po kazenskih strelih, na koncu so Predatorji Pittsburgh premagali s 5:4. Anže Kopitar in LA Kings bodo na delu v noči na ponedeljek, ko v Staples Center prihaja San Jose Sharks, ki je s 5:0 odpravil Vancouver.

Odločilni kazenski strel je za domačo ekipo zadel Filip Forsberg, v tem delu igre je bil spreten tudi Kevin Fiala, medtem ko je domači vratar Pekka Rinne pri kazenskih strelih gol dovolil le kapetanu Pittsburgha, Sidneyju Crosbyju. Ob svojem prvencu v dresu Nashvilla se je izkazal tudi Kyle Turris z golom in podajo.

"Seveda je to velika zmaga za ekipo in če se spomnimo na prejšnjo sezono, definitivno nekaj posebnega," je po zmagi dejal Forsberg: "Vendar pa v isti sapi o tem enostavno ne smeš razmišljati. Vse, kar je bilo, je bilo. To je preteklost. Mi pa gremo z dvema točkama naprej."

Plenilci so dobili še četrto zaporedno tekmo po zmagah na gostovanjih pri Anaheimu, Los Angelesu Anžeta Kopitarja in Columbusu, medtem pa je Pittsburgh izgubil štiri od zadnjih petih tekem.

"Všeč mi je bil naš odpor," je po porazu dejal trener Pittsburgha Mike Sullivan. | Foto: Reuters "Všeč mi je bil naš odpor," je po porazu dejal trener Pittsburgha Mike Sullivan. Foto: Reuters

"Mislim, da smo danes kljub vsemu dobro igrali. Na ledu smo bili hud boj in všeč mi je, kako so reagirali moji fantje. Všeč mi je bil naš odpor. Mislim, da če bomo še naprej igrali na tak način, bomo zmagali na še kar nekaj tekmah," je dejal trener pingvinov Mike Sullivan.

San Jose h Kopitarjevim prihaja z visoko zmago

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo naslednjo tekmo igrali v nedeljo, ko bodo v domači dvorani Staples Center gostili kalifornijske tekmece San Jose Sharks. Slednji so tokrat s 5:0 premagali Vancouver Canucks, potem ko je blestel vratar San Joseja Aaron Dell, ki je zaustavil kar 41 strelov in dosegel svoj drugi shutout v karieri. "Enostavno je treba ves čas verjeti vase in nikoli ne smeš izgubiti upanja," je po tekmi dejal Dell.

Aaron Dell je blestel ob zmagi naslednjega tekmeca Kraljev San Joseja. Zaustavil je vseh 41 strelov. | Foto: Reuters Aaron Dell je blestel ob zmagi naslednjega tekmeca Kraljev San Joseja. Zaustavil je vseh 41 strelov. Foto: Reuters

Logan Couture in Chris Tierney sta vsak dosegla po dva gola, z zadetkom in podajo pa se je za še peto zmago morskih psov na zadnjih šestih tekmah izkazal tudi Tomaš Hertl.

Senatorji v Stockholmu še drugič premagali Colorado

V Stockholmu sta še zadnjo tekmo na stari celini odigrali ekipi Ottawa Senators in Colorado Avalanche in še drugič zapored so bili uspešnejši senatorji, ki so tokrat zmagali s 4:3. To je prvič po letu 2011, da so tekme rednega dela sezone NHL v Evropi. Prizorišče je bilo izbrano zelo posrečeno, saj imata obe ekipi za kapetana švedska hokejista. Kapetan Colorado Avalanche je Gabriel Landeskog, kapetan Ottawa Senators pa Karlsson. Poleg njiju je bilo na ledu še kar nekaj švedskih igralcev, tako da so lokalni navijači prišli na svoj račun.

Na mini evropski turneji v Stockholmu so hokejisti Ottawa Senators še drugič v dveh dneh s 4:3 premagali Colorado. | Foto: Reuters Na mini evropski turneji v Stockholmu so hokejisti Ottawa Senators še drugič v dveh dneh s 4:3 premagali Colorado. Foto: Reuters

Spet je blestel Mike Hoffman, ki je dosegel dva zadetka, po enkrat pa sta se med strelce za Ottawo, ki je po dveh tretjinah še zaostajala z 2:3, vpisala še Mark Stone in Johnny Oduya. Švedski branilec Karlsson je zbral dve podaji, kar pomeni, da je kapetan senatorjev skupno to sezono zbral že 17 točk na 11 tekmah.

Kapetan Anže Kopitar bo v domačem Staples centru vodil Los Angeles Kings na naslednji tekmi v noči na ponedeljek po slovenskem času, ko bo na drugi strani v kalifornijskem derbiju stala ekipa San Jose Sharks.

Liga NHL, 11. november

New York Rangers : Edmonton Oilers 4:2
Nash 2, Buchnevich, Grabner; Puljujarvi, McDavid

Ottawa Senators : Colorado Avalanche 4:3
Hoffman 2, Stone, Oduya; Comeau, Kerfoot, Andrighetto

Boston Bruins : Toronto Maple Leafs 1:4
Vatrano; Marleau, Marner, Rielly, J van Riemsdyk

Montreal Canadiens : Buffalo Sabres 2:1*
Pacioretty, Shaw; O'Reilly

Detroit Red Wings : Columbus Blue Jackets 1:2**
Athanasiou; Panarin

New Jersey Devils : Florida Panthers 2:1
Palmieri, Severson; Bjugstad

Philadelphia Flyers : Minnesota Wild 0:1
Zucker

Carolina Hurricanes : Chicago Blackhawks 3:4*
McGinn (2), Skinner; DeBrincat (2), Forsling, Saad

Nashville Predators : Pittsburgh Penguins 5:4**
Jarnkrok, Smith, Subban, Turris; Dumoulin, Guentzel, Kessel, Rust

St. Louis Blues : New York Islanders 2:5
Schenn, Upshall; Cizikas, Eberle, Ho-Sang, Lee, Tavares

Arizona Coyotes : Winnipeg Jets 1:4
Rinaldo; Connor, Hendricks, Laine, Scheifele

San Jose Sharks : Vancouver Canucks 5:0
Couture (2), Hertl, Tierney (2)

**- kazenski streli
* - podaljšek

 

Lestvica lige NHL  

Ne spreglejte