Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 1. 2022,
7.40

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Florida Panthers Tampa Bay Lightning liga NHL

Sreda, 12. 1. 2022, 7.40

2 leti, 3 mesece

Liga NHL, 11. januar

Hat-trick Kučerova za zmago prvakov, a Panterji ostajajo pred njimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Tampa Bay Lightning Nikita Kučerov | Nikita Kučerov je k visoki zmagi nad Buffalom prispeval tri gole. | Foto Guliverimage

Nikita Kučerov je k visoki zmagi nad Buffalom prispeval tri gole.

Foto: Guliverimage

Prvaki severnoameriške hokejske lige NHL Tampa Bay Lightning so v pretekli noči doma premagali Buffalo Sabres, k prepričljivemu končnemu izidu 6:1 pa je s četrtim hat-trickom kariere največ prispeval ruski zvezdnik Nikita Kučerov. Tampa se je s 53 točkami izenačila s Florido na vrhu ligaške razpredelnice, a je odigrala dve tekmi več.

Za Kučerova so bili to prvi zadetki po vrnitvi v moštvo po daljši odsotnosti zaradi poškodbe. Za Tampo je to 24. zmaga v rednem delu, ob tem ima še pet zmag po podaljšku in devet porazov.

Enak točkovni izkupiček ima na vrhu razpredelnice ekipa Florida Panthers, ki je na domačem ledu s 5:2 ustavila najbolj vroče moštvo zadnjega obdobja Vancouver Canucks. Ti so pred porazom dosegli devet zmag na zadnjih desetih tekmah, odkar je vodenje ekipe prevzel Bruce Boudreau.

Tokrat moštvo iz olimpijskega Vancouvra ni našlo poti mimo Sergeja Bobrovskega v vratih Floride, ki je zbral 42 obramb. Florida se je razigrala v napadu s pomočjo Sama Reinharta (dva zadetka in podaja) in Aarona Ekblada (dve podaji in zadetek).

Florida Panthers po zmagi nad Vancouvrom ostaja na prvem mestu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Florida Panthers po zmagi nad Vancouvrom ostaja na prvem mestu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Florida je zdaj dosegla najmanj pet zadetkov na 13 od 22 domačih tekem. "Ne delamo nič posebnega, držimo se preproste strategije v napadu. Imamo igralce pred golom in jim pravočasno podamo plošček. Zelo smo učinkoviti," je o uspešnem napadu dejal Reinhart.

Blizu vrha v ligi s 50 točkami so tudi Nashville Predators, ki so po podaljšku premagali Colorado Avalanche s 5:4. Odločilni gol je dosegel Matt Duchene.

Nashville je skočil na vrh zahoda. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nashville je skočil na vrh zahoda. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Tekmo Toronto Maple Leafs in Vegas Knights je z edinim zadetkom pri izvedbi kazenskih strelov odločil William Nylander. Na koncu je bilo 4:3 za gostujoči Toronto. Chicago Blackhawks so s 4:2 premagali Columbus Blue Jackets, že peto tekmo zapored pa je točko zabeležil zvezdnik Chicaga Patrick Kane.

Jevgenij Malkin je dosegel dva zadetka pri zmagi Pittsburg Penguins s 4:1 na gostovanju v Anaheimu, San Jose Sharks pa so po podaljšku s 3:2 premagali Detroit Red Wings.

Los Angeles Kings bodo igrali v noči na petek

V pretekli noči so počivali Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki bodo naslednjič igrali v noči na petek, ko bodo gostili Pittsburgh.

Vodstvo lige je medtem sporočilo trenerje, ki bodo nastopali na tekmi vseh zvezd 5. februarja. Rod Brind'Amour iz Caroline, Andrew Brunette s Floride, Jared Bednar iz Colorada in Peter DeBoer iz Vegasa bodo vodili moštva iz posameznih divizij. Njihova moštva so trenutno na vrhu štirih divizij.

Liga NHL, 11. januar:

Buffalo Sabres : Tampa Bay Lightning        1:6
Florida Panthers : Vancouver Canucks        5:2
Columbus Blue Jackets : Chicago Blackhawks  2:4
Nashville Predators : Colorado Avalanche    5:4*
Vegas Golden Knights : Toronto Maple Leafs  3:4**
Anaheim Ducks : Pittsburgh Penguins         1:4
San Jose Sharks : Detroit Red Wings         3:2*

* - podaljšek
** - kazenski streli

Prestavljeno:

Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes

Calgary Flames - New York Islanders

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitarjevi so jo zagodli NY Rangers, nova podaja Slovenca #video
Ne spreglejte