Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 2. 2022,
8.50

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

HK Olimpija VIenna Capitals KAC Celovec Fehervar AV19 IceHL

Sobota, 19. 2. 2022, 8.50

2 leti, 1 mesec

Liga IceHL, 18. februar

Debakel prvakov: Oprostite za grozen večer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
KAC Celovec Fehervar | Madžarska Alba je Celovec na Koroškem odpravila s 7:0. | Foto EC-KAC/Kuess

Madžarska Alba je Celovec na Koroškem odpravila s 7:0.

Foto: EC-KAC/Kuess

Petek v ligi IceHL je prinesel tri tekme, na katerih so gledalci videli dva visoka poraza. Branilci naslova iz Celovca so doma s kar 0:7 izgubili z Albo, trener Petri Matikainen se je po debaklu opravičil navijačem. Vodilni Salzburg je s 7:1 odpravil odpisani Linz. Odlično serijo je nadaljeval Pustertal. Slavil je še tretji zmago v treh dneh, po Beljaku in Olimpiji je po kazenskih strelih premagal Znojmo. Dve tekmi Donbirna so registrirali v korist (5:0) Dunaja in Linza. Olimpija bo v soboto pomembne točke lovila doma proti Znojmu. Tekem, ki so jih zaradi covida-19 prestavili, a jih še niso odigrali, ne bodo odigrali.

HK SŽ Olimpija : Pustertal
Sportal Olimpija klonila na pomembni preizkušnji

Resda Celovčani pogrešajo kar nekaj igralcev, tudi vratarja Sebastiana Dahma, ki je z Dansko uspešno nastopal na olimpijskih igrah, a takšnega večera si branilci naslova niso predstavljali. Madžarski Fehervar jim je v petek zadal visok poraz, Anže Kuralt in druščina so na Koroškem, kjer so hud poraz občutili trije Slovenci (napadalec Rok Tičar, branilec Andrej Tavželj in vratar Val Usnik), zmagali kar s 7:0. 

Petri Matikainen se je opravičil navijačem.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Petri Matikainen se je opravičil navijačem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Najprej se moram opravičiti navijačem, to je bil grozen večer. V vseh elementih so bili boljši, izgubljali smo duele, bili slabi pri podajah, kontroli ploščka ... Vse to je privedlo do kaosa, ki je zajel celotno ekipo. Že dlje časa imamo kratko klop, manjka nam kar nekaj ključnih igralcev, a je bil izid še vedno dober. Nato pa je v nedeljo sledila mračna zadnja tretjina (pred zadnjo tretjino so proti Pustertalu vodili s 4:2, na koncu izgubili s 4:5, op. a.), pa slaba predstava v Ljubljani (izgubili so z 0:1, op. a.). Naša samozavest je padla. Zdi se, kot bi pozabili, kako igrati hokej. To nas skrbi, to moramo predelati. Presenečen sem, ker smo si ta teden vzeli nekaj prostih dni, da bi zbistrili glave, postali spet bolj živahni, a se to ni zgodilo. Bili smo v podrejenem položaju v vseh elementih igre. Ni časa, da bi se smilili samim sebi, vrnili se bomo na pravo pot," je po debaklu v klubski mikrofon dejal glavni trener Celovca Petri Matikainen.

Njegovo moštvo je kljub tretjemu zaporednemu porazu še med šesterico, ki po rednem delu (končal se bo 27. februarja) vodi neposredno v končnico. Tik za njim je Olimpija, ki jo nova tekma čaka v nedeljo, ko bo gostila Znojmo.

Pustertal je v petek premagal še Znojmo. | Foto: Kamila Chmel Pustertal je v petek premagal še Znojmo. Foto: Kamila Chmel Pustertal zmagal tretjič v treh dneh, sedmič zapored

Češka ekipa je v petek gostila vroči Pustertal, za katerega je bila to tretja tekma v treh dneh. Južni Tirolci so zmagali po kazenskih strelih in se s sedmo zaporedno zmago utrdili na petem mestu.

Tik pred njimi je Dunaj, ki je petkovo tekmo proti Dornbirnu (ta ima težave s covid-19) dobil brez boja za zeleno mizo. Tudi današnja tekma Dornbirna z Linzem je registrirana v prid nasprotnika Linza.

Vodilni Salzburg je s 7:1 premagal Linz Blaža Gregorca. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vodilni Salzburg je s 7:1 premagal Linz Blaža Gregorca. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Črna krila so v petek gostovala pri vodilnem Salzburgu, ki je odpisano moštvo Blaža Gregorca odpravil s 7:1.

Liga IceHL

Petek, 18. februar
EC KAC : Fehervar AV19 0:7 (0:1, 0:2, 0:4)
(Rok Tičar je ob porazu odslužil malo kazen, Andrej Tavželj je bil ob porazu v kadru Celovca, Val Usnik je ob porazu zaustavil 21 strelov od 28; Anže Kuralt je ob zmagi zadel za 5:0, podal za 1:0 in sprožil dva strela na vrata Ceolovca.)

Red Bull Salzburg : Steinbach Black Wings Linz 7:1 (1:1, 4:0, 2:0)
(Aljaž Predan je bil ob zmagi v postavi Salzburga; Blaž Gregorc je ob porazu enkrat streljal na gol Salzburga.)

Orli Znojmo : Pustertal 3:4 (1:2, 1:1, 1:0, 0:0, 0:1) - po kazenskih strelih

Vienna Capitals : Dornbirn 5:0 - brez boja
Steinbach Black Wings Linz : Dornbirn 5:0 - brez boja

 Lestvica

1. Red Bull Salzburg 45 tekem - 2,000 točke/tekmo (90 točk)
2. VSV Beljak 44 - 1,773 (78) 
3. Fehervar 44 - 1,705 (75)
4. Vienna Capitals 44 - 1,682 (74) 
5. Pustertal 46 - 1,652 (76)
6. KAC Celovec 47 - 1,574 (74)
.........................................................
7. HK SŽ Olimpija 41 - 1,561 (64) 
8. Bolzano 43 - 1,535 (66)
9. Orli Znojmo 45 - 1,511 (68)
10. Graz99ers  46 - 1,478 (68)
......................................................... 
11. Innsbruck 45 - 1,378 (62) 
12. Dornbirn 45 - 0,933 (42) 
13. Black Wings Linz 47 - 0,787 (37) 

* O razvrstitvi po izstopu Bratislave ne odločajo več osvojene točke, pač pa povprečno število osvojenih točk na tekmo, zaokroženo na tri decimalke.

** Prvih šest ekip se po rednem delu neposredno uvrsti v končnico, moštva na mestih med sedem in deset se pomerijo za preostali četrtfinalni vstopnici, za ekipe na mestih med 11 in 13 je po rednem delu sezone konec.

Ne spreglejte