Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 12. 2017,
19.52

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

legionarji Sapa Fehervar Red Bull Salzburg VSV Beljak KAC Celovec Graz 99ers Dornbirn Medveščak Zagreb Mark Čepon Nik Simšič Sašo Rajsar Miha Štebih Miha Verlič Ken Ograjenšek Aleš Mušič Luka Vidmar Mitja Robar Luka Gračnar Žiga Pance liga EBEL

Ponedeljek, 18. 12. 2017, 19.52

6 let, 4 mesece

Liga EBEL, od 15. do 18. decembra

Kriza Medveščaka se nadaljuje, v zaodrju incident med vročekrvnežema #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Red Bull Salzburg | Foto Sportida

Foto: Sportida

Hrvaškemu predstavniku v ligi EBEL Medveščaku v zadnjem času ne gre. Zagrebčani so izgubili še sedmič v nizu, z 2:1 jih je premagal zadnji Bolzano. Obračun je zaznamoval pretepaški vložek na hodniku ledene dvorane med Tomom Zanoškim in Chrisom DeSouso. V ponedeljek je Luka Vidmar v statistiko vpisal zadetek in podajo, a se s Fehervarjem ni veselil zmage. Pri Innsbrucku so izgubili po kazenskih strelih.

Dogajanje v 29. krogu

Hokejisti Salzburga, pri katerem je bil Luka Gračnar drugi vratar in ni branil, so s 6:2 premagali neprepričljivi Beljak Mihe Štebiha in Mihe Verliča ter zmagali petič zapored

Šesto zaporedno zmago je lovil Linz, a mu je načrte prekrižal Gradec slovenskega napadalca Kena Ograjenška (podaja za izenačenje na 3:3). Na zmagovite tirnice se je po treh porazih vrnil Celovec branilca Mitje Robarja. Korošci so s 3:0 premagali Znojmo.

Ni pa še konec krize Medveščaka, ki je izgubil še sedmič zapored. Tokrat je zagrebški klub (Sašo Rajsar, Mark Čepon, Nik Simšič) tesno klonil proti zadnjemu Bolzanu. Na tekmi ni manjkalo vroče krvi in izključitev. Po prvi tretjini - Italijani so vodili z 1:0 - je na hodniku ledene dvorane prišlo do incidenta. V pretepaški vložek sta bila vpletena nekdanji član Olimpije, zdaj Medveščaka, Tom Zanoški in gostujoči napadalec Chris DeSousa. Vročekrvneža sta srečanje končala predčasno.

 

Pance je s svojo ekipo v soboto odigral še drugo tekmo v dobrem dnevu in pomagal streti vodilni Dunaj. Po podaljšku so ga premagali s 3:2, slovenski napadalec je zadel za 2:1.

Krog sta v ponedeljek končala Fehervar (Mušič, Vidmar) in Innsbruck. Madžari so na gostovanju vodili z 2:0 - drugi zadetek je prispeval Vidmar -, gostitelji so jih nato ujeli, a so spet ušli na 3:2 (Vidmar je podal). Innsbruck se ni dal in izenačil, sledil je podaljšek, nato še kazenski streli, po katerih so se zmage veselili gostitelji. Mušič ob porazu ni igral.

 

Lestvica

1. Vienna Capitals 28 tekem – 66 točk
2. KAC Celovec 29 – 54
3. Black Wings Linz 29 – 52
4. Red Bull Salzburg 29 – 48
5. Dornbirn 29 - 43
6. Innsbruck 29 – 42
7. Graz 99ers 29 – 40
8. Medveščak 28 – 38
9. Znojmo 29 – 36
10. Fehervar 29 – 35
11. VSV Beljak 29 – 34
12. Bolzano 29 – 31

Dogajanje v 28. krogu

Hokejisti Beljaka so po štirih zaporednih porazih le dosegli zmago. Miha Verlič (podaja za izenačenje 1:1), Miha Štebih in soigralci so v petek s 4:3 ugnali Dornbirn Žige Panceta, ki mu gre v zadnjem času odlično in je v prvi polovici lestvice.

Drugi slovenski obračun je bil v petek na Koroškem, kjer je Celovec Mitje Robarja izgubil tretjič zapored. Po podaljšku so s 3:4 izgubili s Salzburgom vratarja Luke Gračnarja, ki je bil drugi vratar in ni branil, je pa z rdečimi biki slavil četrtič v nizu. Robar je ob porazu popeljal Celovec v vodstvo (3:2), a zmage na koncu ni videl.

Beljačani so v petek premagali Dornbirn, v nedeljo pa visoko izgubili pri Salzburgu. | Foto: Sportida Beljačani so v petek premagali Dornbirn, v nedeljo pa visoko izgubili pri Salzburgu. Foto: Sportida

Medveščaku (Sašo Rajsar, Nik Simšič, Mark Čepon) v zadnjem času ne gre, šesti zaporedni poraz mu je zadal razpoloženi Linz in slavil petič zapored. Gradec Kena Ograjenška je na gostovanju pri Znojmu vodil s 3:1, na koncu pa po podaljšku izgubil s 4:5 (Ograjenšek je podal za 3:1). Innsbruck je v petek tesno izgubil z vodilnim Dunajem.

Krog sta v soboto končala Fehervar (Aleš Mušič, Luka Vidmar) in zadnji Bolzano, ki je zmagal s 5:4. Mušič ni igral, Vidmar je podal za izenačenje na 4:4.

 

Ne spreglejte