Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 4. 2017,
11.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca svetovno prvenstvo v hokeju Pariz in Koln 2017 Nik Zupančič Mitja Robar Žiga Pance Žiga Pavlin Anže Kopitar Anže Kopitar Luka Vidmar Marcel Rodman SP v hokeju 2017

Ponedeljek, 10. 4. 2017, 11.41

6 let, 6 mesecev

Reprezentanca v torek v Celju

Usoden teden za četico legionarjev, risi na prvi preizkus pred SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
slovenska hokejska reprezentanca | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pretekli konec tedna je klubske obveznosti končala kopica v zadnjem času stalnih reprezentantov, ki se bo počasi lahko pridružila pripravam reprezentance na majsko svetovno prvenstvo. Ta bo po tednu uradnih skupnih priprav v torek odigrala prvo pripravljalno tekmo. V Celju se bo pomerila z Madžarsko.

Slovenski selektor Nik Zupančič je te dni razpet med dvema službama. Na eni strani uspešno vodi Jeseničane v finalu državnega prvenstva – v finalu proti Olimpiji vodijo z 2:0 v zmagah in za naslov potrebujejo le še eno –, na drugi pa s pomočniki pripravlja reprezentanco na svetovno prvenstvo, ki ga bosta od 5. maja gostili Francija in Nemčija.

Dobrih 20 varovancev je na uradnem zboru pričakal pretekli ponedeljek, reprezentanca pa iz dneva v dan postaja popolnejša, saj se ji (bodo) postopoma priključujejo še tisti, ki so s klubskimi sezonami končali pozneje. Pretekli konec tedna je bil na klubskem področju "usoden" za kar nekaj risov. Sezono je končal tudi edini slovenski NHL-ovec Anže Kopitar, za katerega v slovenskem taboru upajo, da bo pomagal izbrani vrsti.

V Celju nad Madžare

Ta bo ritem treningov na Jesenicah v torek prekinila s pripravljalno tekmo. Po skoraj dveh desetletjih si bodo gledalci reprezentanco lahko ogledali v Celju. Knežje mesto bo ob 19. uri prizorišče obračuna med Slovenijo in Madžarsko, ki se pripravlja na prvenstvo divizije I v Kijevu.

To pa ne bo edina tekma risov v tem tednu, v soboto se bodo v Tivolju pomerili še s Kazahstanom. Prihodnji teden bodo drsali še v Budimpešti in Neumarktu, 25. aprila pa se bodo na priprave odpravili v Sankt Peterburg, kjer bodo odigrali dve tekmi z izbrano vrsto Rusije do 25 let ali pa celo turnir štirih držav.

Časovnica priprav na prvenstvo:

3. april–25. april: priprave v Sloveniji, na Bledu in na Jesenicah
11. april, 19.15: tekma v Celju proti Madžarski
15. april: tekma v Ljubljani proti Kazahstanu
18. april: tekma v Budimpešti proti Madžarski
23. april: tekma v Egni/Neumarkt proti Italiji
25. april: pot na priprave v Sankt Peterburg, kjer bodo ostali do 2. maja in odigrali vsaj dve pripravljalni tekmi
5. maj: začetek SP, Slovenija bo prvo tekmo odigrala 6. maja proti Švici

Kdo od legionarjev je konec tedna končal klubske sezone in kdo še drsa?

Kopitar in Kralji so se poslovili s porazom

Anže Kopitar in Kralji so tekmovanje končali v nedeljo. Še drugič v treh letih so ostali brez končnice. | Foto: Getty Images Anže Kopitar in Kralji so tekmovanje končali v nedeljo. Še drugič v treh letih so ostali brez končnice. Foto: Getty Images

V noči na ponedeljek je sezono v ligi NHL končal Anže Kopitar, ki je z Los Angeles Kings še drugič v treh letih ostal brez končnice, kar se je vedelo že lep čas.

Kralji so zadnje srečanje prehitro končanega tekmovalnega obdobja odigrali pri kalifornijskih tekmecih iz Anaheima in izgubili v podaljšku. Kopitarjevo moštvo je tekmovanje končalo na desetem mestu zahodne konference.

Ali bo Anže Kopitar na SP zaigral za slovensko reprezentanco, uradno še ni znano. "Takoj po koncu zadnje tekme bomo stopili v stik z njim. Mislim, da se že zdaj pogovarjamo, a bi bilo prenagljeno dajati pozitivne informacije. Počakajmo, da se konča NHL-sezona. Vedno je bil pripravljen pomagati. Je pa to igralec, ki v naši reprezentanci ogromno pomeni," je pred tednom dni dejal slovenski selektor.

Dunaj premočan za risa in kolege

Branilec Mitja Robar je v petek končal klubsko sezono. Njegov Celovec je Dunaju v finalu priznal premoč z 0:4 v zmagah. | Foto: Sportida Branilec Mitja Robar je v petek končal klubsko sezono. Njegov Celovec je Dunaju v finalu priznal premoč z 0:4 v zmagah. Foto: Sportida

Petek je postregel še z zadnjo tekmo razširjenega avstrijskega prvenstva v tej sezoni. Hokejisti Dunaja, ki so prevladovali celotno tekmovalno obdobje, so na četrtem finalnem srečanju tesno premagali Celovec Mitje Robarja in Žige Panceta in postali prvaki lige EBEL.

Slovenska Korošca sta tako sezono končala kot podprvaka tekmovanja, o prihodnosti katerega naj bi se odločala čez slaba dva tedna.

Gregorc obstal v polfinalu

Branilec Blaž Gregorc je z Mountfieldom tekmovanje med češko elito končal v polfinalu. | Foto: Sportida Branilec Blaž Gregorc je z Mountfieldom tekmovanje med češko elito končal v polfinalu. Foto: Sportida

Sobota je bila usodna za moštvo HK Mountfield slovenskega reprezentančnega branilca Blaža Gregorca, ki se je s soigralci bojeval za finale češke elitne lige. Nasprotniki iz Brna so jih v polfinalu izločili s 4:2 v zmagah. Kljub temu je Gregorčevim uspel zgodovinski podvig. Prvič v zgodovini kluba so se uvrstili med štiri najboljša moštva Extralige.

Na Češkem pa še ni konec sezone za branilca Žigo Pavlina in napadalca Roka Pajiča. S Češkimi Budejovicami igrata t. i. baraž za napredovanje iz druge lige med elito. Trenutno so tretji, za drugim mestom, ki prinaša dragoceno vstopnico, zaostajajo za dve točki. Čaka jih še pestrih šest tekem.

Vidmarju bron

Na Danskem je klubske tekmovalne obveznosti v soboto končali še en v zadnjih časih stalni člen reprezentančne obrambe Luka Vidmar. S Frederikshavnom se je boril za finale, a je njegovo moštvo na odločilni sedmi polfinalni tekmi tesno izgubilo z Esbjergom in ostalo pred vrati bojev za prvaka. So pa nato odigrali še dve srečanji za tretje mesto z Odensejem. Zmagali so na obeh, tako da jim je pripadlo tretje mesto.

Frederikshavn branilca Luke Vidmarja je osvojil tretje mesto danske prve lige. | Foto: Hokejska zveza Slovenije Frederikshavn branilca Luke Vidmarja je osvojil tretje mesto danske prve lige. Foto: Hokejska zveza Slovenije

Bo Rodman ponovil uspeh iz leta 2013?

Vsaj še deset dni pa bo drsal izkušeni napadalec Marcel Rodman. 35-letnik se je z nemškim drugoligašem Bietigheim Bissingen brez polfinalnega poraza uvrstil v finale, kjer se bodo pomerili s Frankurt Lowen. Finalna serija se bo začela v soboto, Rodman pa lovi drugi naslov prvaka v DEL2. Na prestolu druge nemške lige je bil z Bietigheimom že leta 2013.

 

Ne spreglejte