Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 5. 2008,
8.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 7. 5. 2008, 8.44

8 let

Kristan: Morda res sodimo v skupino B

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po odločilni tekmi z Latvijo in porazu, ki je slovenske hokejiste pahnil v vnovičen boj za obstanek med hokejsko elito, bi med izbranci Matsa Waltina težko našli zadovoljen obraz.

Robert Kristan, vratar: "Nihče ni pričakoval lahke tekme, a sem res razočaran nad prikazanim. Nisem mislil, da bomo toliko slabši nasprotnik. Očitno je to trenutna slika našega hokeja. To naj bi bil vrhunec sezone, ko smo vsi najbolje pripravljeni. Morda res sodimo v skupino B, ker glede na to, kakšen hokej igramo, je težko pričakovati dober rezultat. Ne moremo govoriti samo o slabem večeru ali pomanjkanju sreče, očitno je to naša realnost. Vsi znamo igrati hokej, a morda v določenih trenutkih nismo bili dovolj zbrani, prišlo je do napak, kar so Latvijci izkoristili. Borili smo se vseh 60 minut, a na žalost ni šlo."

Rodrigo Lavins, kapetan Latvije: "Imeli smo težke treninge in se dobro pripravili na prvenstvo. To je bila tekma, ko se nam je vse povrnilo. Vedeli smo, da ne bo lahko in rezultat bi bil lahko tudi drugačen. Slovenci so imeli res izvrstnega vratarja Kristana, s katerim sem igral na Švedskem, tako da sem vedel, da mu bo težko dati gol, kar se je tudi uresničilo."

Marcel Rodman: "V vseh elementih so nas nadigrali, brez Kristana v vratih bi bilo le še veliko huje. Če hočemo doseči zadani cilj, obstanek v skupini A, bo treba spremeniti kar precej stvari. Vsi smo razočarani, ker smo prvo zaključno žogico vrgli stran. A moramo dvigniti glave, iz tekme potegniti najboljše in iti naprej. Če bomo držali skupaj, imamo možnosti, da zmagamo in vem, da smo tega sposobni. Gremo naprej!"

Damjan Dervarič: "Bili smo premalo zbrani in si privoščili preveč izključitev. Zaradi tega je padel ritem in potem je težko zmagati. Morda smo si premalo želeli, Latvija je bila celo tekmo boljša in zasluženo zmagala. Jutri smo prosti, poskušali se bomo čim bolje spočiti, pozabiti na današnjo tekmo in glave pripraviti na nadaljnje boje. Verjetno nas čakajo Norvežani, ki jih moramo premagati in si zagotoviti obstanek v skupini A."

Miha Rebolj: "Boleč poraz, ker smo si vsi zelo želeli te zmage, ki bi nas peljala v nadaljnje boje v skupini A. Vsi smo poklapani, a krivi smo bolj ali manj sami, saj smo pregoreli v svoji želji, naredili preveč prekrškov, česar si proti takemu nasprotniku ne bi smeli privoščiti. Zaradi tega smo bili utrujeni, vrstile so se napake, bili smo v podrejenem položaju, živčni, in to so izkušeni Latvijci izkoristili ter tekmo brez težav pripeljali do konca. Moramo se zbrati, se fizično, predvsem pa psihično spočiti in nato poskušati dvakrat zmagati. V glavah moramo imeti, da sodimo v skupino A, čeprav danes tega nismo bili sposobni pokazati."

Mats Waltin, selektor Slovenije: "Vsi smo zelo razočarani nad našo predstavo, saj smo imeli zelo slab dan. Začelo se je že na začetku z neumnimi kaznimi, ki jih je bilo veliko preveč. Druga tretjina se je začela podobno in na koncu lahko rečem, da je bila to res zelo slaba tekma. Morda so bili igralci živčni, morda niso prenesli bremena pomembne tekme. Ne vem. Po prvi tretjini sem igralcem rekel, da si ne smemo privoščiti toliko izključitev, ki so nam pobrale veliko energije. Izgubili smo ritem, a v drugi tretjini tega nismo znali popraviti. Tudi Anže Kopitar je bil zelo obremenjen, zelo dobro so ga pokrivali, hkrati pa je res veliko igral. Garal je tako v obrambi kot tudi v napadu, a bil pri tem preveč osamljen. Tako ga nasprotniku ni bilo težko ustaviti. Zdaj začenjamo od začetka, na srečo imamo še eno priložnost. Do petka se moramo dobro pripraviti in zmagati, ne glede na to, kdo bo nasprotnik."

Edgars Masalskis, vratar Latvije: "Danes smo mi bili Kanadčani, Slovenci pa Latvijci. Do sredine tekme se ni vedelo, kdo bo zmagal, a to je hokej, enkrat zmaga nekdo, drugič nekdo drug. Vesel sem, da smo danes na zmagovalni strani mi. Res pa sem bil presenečen, ker smo bili v prvih dveh tretjinah toliko boljši od Slovencev in na koncu sploh ni bilo tako težko, kot smo pričakovali."

Ne spreglejte