Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 10. 2017,
7.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Ponedeljek, 16. 10. 2017, 7.23

6 let, 6 mesecev

Liga NHL, 15. oktober

Tako odličnega začetka pa še ne: Kralji s četrto zmago skočili na vrh, nov zadetek in podaja za Kopitarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Anže Kopitar | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Hokejisti dvakratnega prvaka lige NHL Los Angeles Kings imajo nov razlog za veselje. Na domačem ledu so s 3:2 ugnali ekipo New York Islanders in tako na peti tekmi zabeležili četrto zmago v novi sezoni lige NHL. To je najboljši začetek sezone kalifornijske franšize v zgodovini. Učinkovit je bil tudi kapetan Kings, Anže Kopitar, ki je v 13. minuti prispeval prvi zadetek za domače moštvo, dodal je podajo za tretji gol.

Los Angeles Kings so tako s četrto zmago, na eni tekmi so osvojili točko za poraz po podaljšku, skočili na vrh lige NHL. Devet točk, a tekmo več, ima le še Chicago.

Izvrstno gre tudi Anžetu Kopitarju, saj je v petih tekmah dosegel že štiri zadetke in prispeval prav toliko podaj. Z osmimi točkami je med desetimi najboljšimi igralci v ligi.

Slovenski hokejski as je v 13. minuti zrežiral prvi zadetek na tekmi. Po njegovem strelu z razdalje z desne strani je Adam Pelech poskušal prestreči plošček, a ga je le preusmeril neposredno za hrbet lastnega vratarja Jaroslava Halaka.

Gostje so malce pred polovico tekme prek Josha Baileyja izenačili, a je Jake Muzzin ob naslednji igri z igralcem več priskrbel novo vodstvo Kraljev. To se je še zvišalo na začetku zadnje tretjine, ko je eno glavnih vlog pri zadetku spet odigral Kopitar. v obrambni tretjini je ob igralcumanj prišel do ploščka, odbrzel proti nasprotnikovemu goliu, potrpežljivo čakal s podajo, nato pa odlično zaposlil Drewa Doughtyja, ki je zvišal na 3:1. Napadalec Islandersov Casey Cizikas je pet minut pred koncem znižal zaostanek, a kaj več gostom ni uspelo.

"Kopitar nas nikoli ne razočara"

"Mislim, da smo nocoj odigrali malce bolje. Zagotovo smo bolje začeli. V drugi tretjini sicer nismo bili najboljši, dopustili smo jim, da so se vrnili, a na koncu smo zadržali momentum in zmagali," je po četrti zmagi dejal Doughty in se dotaknil še svojega zmagovitega zadetka: "Nisem vajen biti v položaju dva na ena. Ko je Kopitar podal, ploščka najprej sploh nisem videl, potem pa sem ga na sreči zagledal zadnjo sekundo in zadel. To je bila odlična podaja Kopitarja. To pričakujem od njega vsako tekmo in on nas nikoli ne razočara."

 

Kuemper prvič za Kralje

Sploh prvo uradno tekmo v dresu LA Kings je odigral vratar Darcy Kuemper, ki je v Kalifornijo prišel po petih sezonah pri Minnesota Wild. Kanadčan je zaustavil 23 strelov od 25.

"Počutil sem se dobro. Poznalo se je, da nekaj časa že nisem branil, od pripravljalnih tekem je namreč minilo kar nekaj časa. Pri določenih elementih sem lahko še precej boljši, predvsem pa hitrejši. Soigralci so mi dobro pomagali, tako da je bilo veliko lažje. Hvala jim. Začetek sezone je bil za nas red odličen, zdaj moramo graditi na tem, saj se zavedamo, da se bodo izboljšale tudi druge ekipe," je razmišljal 27-letni čuvaj mreže, ki je po sobotni zmagi v nedeljo zamenjal Jonathana Quicka.

Vratar Darcy Kuemper je odigral prvo uradno tekmo za LA Kings in zaustavil 23 strelov od 25. | Foto: Reuters Vratar Darcy Kuemper je odigral prvo uradno tekmo za LA Kings in zaustavil 23 strelov od 25. Foto: Reuters

Kralji bodo spet na delu v noči na četrtek, ko v Staple Center prihaja neprepričljivi Montreal Canadiens (ena zmaga in štirje zaporedni porazi).

Vegas zmogel tudi brez Fleuryja

Na preostalih tekmah sta slavila novinec Vegas Golden Knight in Buffalo Sabres. Kalifornijci, ki so se morali znajti brez prvega vratarja Marca-Andre Fleuryja (pretres možganov), je s 3:1 ugnal Boston. Buffalo pa je po štirih porazih le prišel do zmage, s 3:1 je slavil pri Anaheimu.

Liga NHL, 15. oktober

Vegas Golden Knights : Boston Bruins 3:1
Tuch, Shipachyov, Lindberg; Pastrnak

Anaheim Ducks : Buffalo Sabres 1:3
Wagner; Bailey, Pouliot, Larsson

Los Angeles Kings : New York Islanders 3:2
Kopitar (v 19 minutah gol in podaja), Muzzin, Doughty; Bailey, Cizikas

 

 LESTVICA LIGE NHL

Ne spreglejte