Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 9. 2008,
12.38

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 10. 9. 2008, 12.38

8 let, 3 mesece

Keith Ballard podaljšal s "panterji"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Hokejsko moštvo Florida Panthers je podaljšalo pogodbo z branilcem Keithom Ballardom do konca sezone 2014/15. Slednji je sicer na Florido prišel šele v letošnjem poletnem prestopnem roku.

Moštvi Floride in Phoenixa sta v letošnjem prestopnem roku izmenjali dva hokejista. Iz Floride se je h "kojotom" preselil napadalec Olli Jokinen, medtem ko je v obratni smeri odšel branilec Keith Ballard. Panthers so prevzeli tudi pogodbene obveznosti slednjega, ki pa veljajo le še za to sezono. Kljub temu, da še ni odigral nobene tekme v novem dresu, so mu že ponudili novo pogodbo, ki jo je 25-letnik tudi sprejel. Tako bo ostal na sončni Floridi nadaljnjih šest let, skupaj pa bo zaslužil 25,2 milijona ameriških dolarjev. Nova pogodba bo stopila v veljavo po koncu letošnje sezone.

Za ta korak so se odločili zato, ker od branilca veliko pričakujejo, kar je potrdil tudi generalni menedžer Jacques Martin: "Keith je nadarjen branilec, ima dobro kontrolo nad ploščkom, prav tako pa mu tudi igra na telo ni tuja. Od Keitha v prihodnosti veliko pričakujemo."

Ballard je bil izbran na naboru kot 11. leta 2002 s strani Buffala, kjer pa ni odigral niti ene tekme. Za sabo ima tri sezone v ligi NHL v dresu Phoenixa in je na 233 tekmah zbral 87 točk.

Ne spreglejte