Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 3. 2018,
7.43

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

NHL

Četrtek, 22. 3. 2018, 7.43

6 let, 1 mesec

Dvakratni branilci naslova v NHL do pomembne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Sidney Crosby | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Hokejisti Pittsburgh Penguins, dvakratni branilci naslova v severnoameriški ligi NHL, so na domačem ledu s 5:3 premagali Montreal Canadiens ter jim s tem v vzhodni konferenci zaprli pot v končnico tekmovanja za Stanleyjev pokal. Spet se je izkazal kapetan pingvinov Sidney Crosby, ki je k zmagi prispeval zadetek in podajo.

Sidney Crosby je po svojem 406. zadetku v karieri dejal, da je ključ do uspeha čim boljši trening. "Že na treningih skušaš uigrati akcije, ki ti prinašajo gole. Včasih se izide na tekmi, drugič spet ne. K sreči, se je zame vse izšlo po načrtih."

Montreal je med tekmo zaostajal že za dva gola, nato pa mu je uspel preobrat in je povedel s 3:2 v zadnji tretjini, ko je zadel Jacob de la Rose. Prednost je trajala manj kot minuto, saj sta na veliko sceno stopila Jake Guentzel in Crosby. Prvi je uspešno podal, ostalo pa je opravil Crosby, ki je v statistiko vpisal tudi podajo.

"To je bil za nas izjemno pomemben zadetek. Bil je hiter in uspešen odgovor na njihov gol le malo pred tem. Danes so fantje opravili dobro delo," je dejal trener pingvinov Mike Sullivan.

Derick Brassard je zabil prvi gol za moštvo iz Pittsburgha. | Foto: Getty Images Derick Brassard je zabil prvi gol za moštvo iz Pittsburgha. Foto: Getty Images

Derick Brassard je dosegel prvi gol pingvinov, en zadetek je prispeval Guentzel, po enkrat sta se med strelce vpisala tudi Jevgenij Malkin in Patric Hornqvist. Z zmago so se pingvini izenačili na prvem mestu metropolitanske skupine. Za Montreal, ki je izgubil še devetič v zadnjih desetih tekmah, sta poleg De la Rosa zadela še Jonathan Drouin in Nikita Šerbak.

St. Louis Blues, ki so še v boju za "playoff" na zahodu, saj so na devetem mestu, so po podaljšku z 2:1 premagali Boston Bruins. Tekmo je odločil Jaden Schwartz. Calgary Flames so na domačem ledu z 0:4 pokleknili proti Anaheim Ducks, ki imajo v zahodni konferenci na sedmem mestu zdaj točko več od Los Angeles Kings. Buffalo Sabres so z 1:4 izgubili proti Arizona Coyotes, obe ekipi pa sta že pokopali upe na nastop v končnici.

Kralji Anžeta Kopitarja bodo ponoči gostovali pri Colorado Avalanche. | Foto: Reuters Kralji Anžeta Kopitarja bodo ponoči gostovali pri Colorado Avalanche. Foto: Reuters

Kinge Anžeta Kopitarja naslednja tekma čaka danes ponoči po srednjeevropskem času, ko bodo kralji gostovali pri Colorado Avalanche, ki so neposredni tekmeci kraljev v napetem boju za končnico prvenstva NHL in imajo pred medsebojnim obračunom na šestem mestu z 88 točkami sedaj točko več od Los Angelesa (87) na osmem mestu. Sedmi je Anaheim, ki ima prav tako 88 točk. Deveti St. Louis za kralji zaostaja le za dve točki, ima pa tudi tekmo manj.

Liga NHL, 21. marec:

Buffalo Sabres : Arizona Coyotes 1:4
Nolan; Strome, Stepan, Panik, Domi

Pittsburgh Penguins : Montreal Canadiens 5:3
Malkin, Hornqvist, Crosby, Brassard, Guentzel; Droiun, Scherbak, de la Rose

St. Louis Blues : Boston Bruins 2:1 (podaljšek)
Schwartz (2); Donato

Calgary Flames : Anaheim Ducks 0:4
Cogliano, Kase, Lindholm, Beauchemin

 

Ne spreglejte