Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 6. 2016,
9.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Urban Sodja Marko Tarman celinski pokal HDD Jesenice hokej

Ponedeljek, 27. 6. 2016, 9.53

6 let, 6 mesecev

Tudi v prihodnje v celinskem pokalu

Jeseničani v dveh mednarodnih tekmovanjih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
HDD Jesenice | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Moštvo HDD Jesenic bo prihodnjo sezono nastopalo v dveh mednarodnih tekmovanjih. Ob Alpski ligi, ki bo stalnica skozi vso sezono, se bodo še drugič zapored udeležili tudi celinskega pokala. Dres železarjev bosta še naprej nosila Urban Sodja in Marko Tarman.

Železarji bodo ritem Alpske lige v drugi polovici oktobra prekinili z nastopi na celinskem pokalu. V tem bo letos sodelovalo 17 moštev, potekal pa bo v štirih "krogih".

Jeseničani se bodo boju pridružili v drugem krogu, ko se bodo v poljskem mestu Tychy v skupini C pomerili z gostiteljem GKS Tychy, madžarskim DVTK Jegesmedvek Miskolc in romunskim državnim prvakom Dunarea Galati.

V tretji krog, v katerem bosta podobno kot v drugem krogu dve skupini, bo napredoval le zmagovalec skupine drugega kroga. Na zaključni turnir pa se bosta uvrstila zmagovalca skupin tretjega kroga.

Končni zmagovalec bo prejel vabilo za nastop v ligi prvakov. V tej bo igral tudi lanski zmagovalec francoski Rouen.

Spored celinskega pokala 2016/17:

Prvi krog:
skupina A, 30. september–2. oktober (Sofija, Bolgarija): Irbis-Skate Sofia (Bol), Partizan Belgrade (Srb), Zeytinburnu Istanbul (Tur), HC Bat Yam (Izr).

Drugi krog:
skupina B, 21. –23. oktober (Jaca, Španija): Nottingham Panthers (GBR), HK Liepaja (Lat), CH Jaca (Špa), zmagovalec skupine A.
skupina C, 21. –23. oktober (Tychy, Poljska): GKS Tychy (Pol), DVTK Jegesmedvek Miskolc (Mad), Dunarea Galati (Rom), HDD Sij Acroni Jesenice.

Tretji krog:
skupina D, 18. november–20. november (Odense, Danska): Angers Ducs (Fra), Odense Bulldogs (Dan), HC Donbass (Ukr), zmagovalec skupine B.
skupina E, 18. november–20. november (Ritten, Italija): Shakhtyor Soligorsk (Blr), Beibarys Atyrau (Kaz), Ritten Sport (Ita), zmagovalec skupine C.

Četrti krog:
Zaključni turnir, 13.–15. januar:  sodelujeta najboljši moštvi skupine D in E, gostitelj bo znan naknadno

"Lahko zmagamo na turnirju in to bomo poskušali tudi doseči," je optimističen Urban Sodja. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Lahko zmagamo na turnirju in to bomo poskušali tudi doseči," je optimističen Urban Sodja. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Sodja in Tarman ostajata

"Drugo leto zapored bomo udeleženci Kontinentalnega pokala, s katerim smo se spoznali lani. Kakšne velike razlike med tekmeci v primerjavi z lani ne pričakujem, Miskolc smo že spoznali v lanskem nastopu, Tychy računa na napredovanje kot domačin, romunski predstavniki pa so manj znani. Sicer je nastop še daleč, ampak na Poljsko bomo odšli po prvo mesto. Če v tekmovanju ne nastopiš z željo po zmagi, potem je brez pomena tam nastopiti. Lahko zmagamo na turnirju in to bomo poskušali tudi doseči," je v klubski diktafon misli o celinskem pokalu strnil napadalec Urban Sodja, ki bo še naprej nosil rdeči dres. V njem bo tudi v prihodnji sezoni drsal branilec Marko Tarman.

Ne spreglejte