Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 12. 2017,
20.44

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

legionarji liga DEL Fischtown Pinguins Jan Urbas

Petek, 29. 12. 2017, 20.44

6 let, 3 mesece

Jan Urbas pri Fischtown Pinguins tudi v sezoni 2018/19

Slovenski napadalec navdušil Nemce in si prislužil novo pogodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Jan Urbas | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Visokorasli slovenski reprezentančni napadalec si je s predstavami v dresu nemškega elitnoligaša Fischtown Pinguins še pred koncem leta prislužil novo pogodbo. Jan Urbas bo za klub iz Bremerhavna igral tudi v prihodnji sezoni.

V primerjavi s kopico slovenskih reprezentantov, ki jim v tej sezoni ne gre po željah, je Jan Urbas eden od tistih, ki se nad klubskim potekom ne more pritoževati. Cerkničan se je pred tekmovalnim obdobjem vrnil med nemško elito, kjer igra za moštvo Fischtown Pinguins.

Slovenski reprezentant je v nekaj mesecih postal eden od ključnih članov kolektiva, za katerega je odigral 36 tekem, statistiko pa obogatil s 14 zadetki in 13 podajami. Je najučinkovitejši mož kluba iz Bremerhavna, na lestvici celotne lige DEL pa ga najdemo med najboljšo dvajseterico.

Odličen hokejist z velikim srcem

Vodstvo kluba je tako pohitelo in si še pred iztekom leta zagotovilo, da bo visokorasli napadalec tudi v prihodnji sezoni njihov član. "Jan je visok in izjemen drsalec, pomemben član našega moštva, povrhu vsega pa ima še veliko srce. Tudi v prihodnje bomo močno računali nanj," je tako nad predstavami Slovenca na ledu kot njegovim značajem izven ledu navdušen trener Thomas Popiesch. Nemce veseli tudi dejstvo, da zna Urbas v ključnih trenutkih prevzeti odgovornost.

Cerkničan je najučinkovitejši mož svojega kluba. Na 36 tekmah je dosegel 14 zadetkov in 13 podaj. | Foto: Vid Ponikvar Cerkničan je najučinkovitejši mož svojega kluba. Na 36 tekmah je dosegel 14 zadetkov in 13 podaj. Foto: Vid Ponikvar "Glede na vse, kar prinaša profesionalni šport, ima zame družinsko življenje zelo velik pomen. V Bremerhavnu se počutimo dobro. Ne le iz vidika kariere, to je tudi idealno mesto za družino. Več argumentov za podaljšanje sodelovanja nisem potreboval," je za uradno spletno stran kluba dejal Urbas, ki so si ga v svoji vrsti želeli tudi drugi klubi lige.

Bremerhaven, ki se je pogodbi podaljšal tudi z vratarjema Jaroslavom Hublom in Tomasom Popperlejem, je po seriji petih porazov padel na osmo mesto.

Ne spreglejte