Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 3. 2017,
21.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

legionarji liga KHL CSKA Moskva Jan Muršak svetovno prvenstvo v hokeju Pariz in Koln 2017

Sobota, 18. 3. 2017, 21.47

6 let, 6 mesecev

Izpadli v konferenčnem polfinalu

Razočaranje v Moskvi: Jan Muršak in soigralci CSKA končali klubsko sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Jan Muršak CSKA | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kapetan slovenske reprezentance je končal klubsko sezono. Njegovo moštvo CSKA Moskva je v konferenčnem polfinalu z 2:4 v zmagah priznalo premoč Lokomotiv Jaroslavl.

Veliko prezgodaj, kot so si želeli hokejisti CSKA, še tretjič zapored najboljšega kluba rednega dela sezone, se je zanje končalo tekmovalno obdobje.

Potem ko so v prvem krogu končnice, konferenčnem četrtfinalu, s 4:0 v zmagah pometli s finskim Jokeritom, so v drugem krogu naleteli na previsoko oviro. Za takšno se je namreč izkazalo moštvo Lokomotive iz Jaroslavla, ki je Moskovčane izločilo s 4:2 v zmagah.

Potrebovali zmago, a ...

Kapetan slovenske reprezentance Jan Muršak in soigralci so v soboto za nadaljevanje sezone nujno potrebovali zmago, a je niso dočakali. Na terenu Jaroslavla so zaostajali že v osmi minuti, sredi tekme so gostitelji zvišali na 2:0. Da je bilo težav še več, so po kazni Grigoriju Paninu v 34. minuti morali igrati deset minut z igralcem manj. Na začetku zadnje tretjine so gostitelji še z drugim zadetkom z igralcem več zvišali že na 3:0.

Dobri dve minuti pred koncem so CSKA-jevci le uspeli premagati razpoloženega vratarja domačih Aleksandra Sudnitsina, ki je zaustavil 44 strelov od 45. Na 3:1 je po podaji slovenskega napadalca znižal Stephane Da Costa. A to je bil edini zadetek v mreži Lokomotiva, ki se veseli napredovanja med štiri najboljše ekipe lige KHL, Moskovčani pa so končali tekmovalno sezono.

Odločitev je na odgovornih

Dmitrij Kvartalnov pravi, da je odločitev o tem, ali ga v klubu želijo obdržati, v rokah vodilnih. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dmitrij Kvartalnov pravi, da je odločitev o tem, ali ga v klubu želijo obdržati, v rokah vodilnih. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Odstop? Slovo? Trener mora biti vedno pripravljen tudi na to. To določitev bodo sprejeli vodilni v klubu. Še vedno imam pogodbo, če bodo menili, da delo ni bilo opravljeno dobro, potem …," je na vprašanje o tem, ali bo odstopil, odgovoril strateg CSKA Dmitrij Kvartalnov.

Pod pogodbo do konca sezone

Štajerski hokejist bo po koncu vseh obveznosti, vezanih na CSKA, misli lahko usmeril na reprezentančne cilje. Prvi je obstanek med elito, ki ga bodo risi lovili na majskem svetovnem prvenstvu elitne divizije.

Ob tem bo razmišljal tudi o klubski prihodnosti, pogodba s CSKA mu poteče po tej sezoni, v kateri je imel nemalo težav s poškodbami.

Slovenski napadalec je kariero v ligi KHL začel v sezoni 2013/14, ko je bil najprej član Amurja iz Habarovska, a se decembra preselil k CSKA-ju, kjer mu pogodba poteče konec aprila. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenski napadalec je kariero v ligi KHL začel v sezoni 2013/14, ko je bil najprej član Amurja iz Habarovska, a se decembra preselil k CSKA-ju, kjer mu pogodba poteče konec aprila. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

S CSKA-jem je bil blizu naslovu prvaka

Za Muršakom je četrta sezona v ligi KHL, v kateri je v vseh štirih letih s CSKA zaigral v končnici. V prvi sezoni so izpadli v konferenčnem četrtfinalu, v drugi v konferenčnem finalu, lani pa so zaigrali v velikem finalu, a po srditi biti s 3:4 v zmagah priznali premoč aktualnemu prvaku Metallurgu Magnitorgorsku.

Ta si je že zagotovil konferenčni finale, v katerem čaka na boljšega iz para Avangrad Omsk – Bars Kazan. V drugem paru se bosta za veliki finale udarila Lokomotiv in SKA Sankt Peterburg.

Ne spreglejte