Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 9. 2017,
8.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Boštjan Goličič David Rodman Edo Terglav Grenoble Ligue Magnus

Sobota, 9. 9. 2017, 8.35

6 let, 6 mesecev

Superpokalni zmagovalci

Terglav, Goličič in Rodman sezono odprli z novo lovoriko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Slovenski trio pri francoskem Grenoblu se lahko pohvali z novo lovoriko. Potem ko so v pretekli sezoni postali pokalni zmagovalci, so letošnje tekmovalno obdobje odprli s superpokalno lovoriko. Nasprotnika, aktualnega prvaka Francije Gap, so premagali s 6:4.

David Rodman je k superpokalni zmagi prispeval zadetek in dve podaji. | Foto: Vid Ponikvar David Rodman je k superpokalni zmagi prispeval zadetek in dve podaji. Foto: Vid Ponikvar

Najboljši trener lanske sezone francoske lige Saxoprint ligue Magnus Edo Terglav je svoje varovance Grenobla popeljal do nove lovorike. Na obračunu za pokal Jacquesa Lacarrièra so se udarili aktualni francoski prvaki, hokejisti Gapa, in pokalni zmagovalci, člani Grenobla, za katere igrata slovenska napadalca Boštjan Goličič in David Rodman.

Srečanje na terenu Gapa so Terglavovi odprli odlično, po podaji Rodmana in zadetku Vincenta Kare so povedli že po petih minutah in pol. Slovenski napadalec je le dve minuti zatem vodstvo zvišal na 2:0. Nato so se prebudili gostitelji, trikrat zadeli in sredi srečanja povedli. A njihovo veselje ni trajalo dolgo, Grenoble jih je še pred koncem druge tretjine spet ušel (4:3), v zadnjem delu pa z dvema zadetkoma potrdil zmago s 6:4. Po letu 2008, 2009 in 2011 je za Grenoble to četrta tovrstna lovorika.

Prostora za izboljšave še ogromno Edo Terglav je vesel lovorike, a s predstavo ni bil povsem zadovoljen. | Foto: Vid Ponikvar Edo Terglav je vesel lovorike, a s predstavo ni bil povsem zadovoljen. Foto: Vid Ponikvar

"Čeprav je rezultat pozitiven, nismo izkoristili dovolj priložnosti in izgubili preveč dvobojev. Pričakovali smo težko srečanje, saj ima nasprotnik v nogah nekaj tekem iz lige prvakov. Želeli smo si dobrega začetka in tudi dvakrat zadeli, a nato so naše odločitve postajale prepočasne. Gap je izkoristil priložnost in se vrnil, a nam je uspelo odgovoriti. Pokazali smo značaj.

Lepo je začeti sezono z lovoriko, a zdaj se moramo osredotočiti na nedeljsko, uvodno tekmo prvenstva," je po superpokalni zmagi za francoske medije dejal Terglav, ki ostaja del trenerskega štaba slovenske reprezentance.

Njegovi varovanci bodo prvenstvo, v katerem so lani obstali v polfinalu, odprli v nedeljo prav proti Gapu.

Še vedno kolonija

Francija je v zadnjih letih hokejski dom nemalo Slovencev in nič drugače ne bo v tej sezoni. V najkakovostnejši francoski ligi bodo ob omenjenih igrali še lani član Grenobla Anže Kuralt (Amiens), Gašper Cerkovnik (Chamonix), Andrej Hočevar in Gašpr Sušanj (Epinal), Matija Pintarič (Rouen) ter Jaka Ankerst, ki bo igral za Lyon trenerja Mitje Šivica.

Ne spreglejte