Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 2. 2015,
10.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Graz 99ers liga EBEL Fabian Dahlem Aleš Mušič

Petek, 13. 2. 2015, 10.37

8 let

Fabian Dahlem: Je to slovenska mentaliteta?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpija je v boju za končnico v treh dneh drugič izgubila, v četrtek je z 0:2 klonila z Gradcem, in si priprla vrata izločilnih bojev. Kapetan zmajev priznava, da bi za čudež potrebovali osem zmag.

Četrtkov večer v Tivoliju je postregel z vse prej kot všečno hokejsko predstavo moštev, ki se bojujeta za eno od dveh četrtfinalnih vstopnic. Tako Gradec kot Olimpija redkim hokejskim ljubiteljem, na tribunah ljubljanske dvorane se jih je zbralo okoli 300, nista ponudila prav gledljivega hokeja, a gostje so po 60 minutah led zapuščali dvignjenih glav. Kako tudi ne, ko pa v drugem delu ostajajo neporaženi in še kako v igri za izločilne boje – po dveh tekmah imajo na računu šest točk, dve so prenesli iz prvega dela. V ljubljanskem taboru pa povsem drugačna zgodba, na računu zmajev je po petini kvalifikacij še vedno ničla, zmaji pa še kar upajo na čudež.

"Čaka nas zelo težko delo. Mislim, da moramo zmagati vseh osem tekem, če se želimo uvrstiti v končnico. Seveda ne bomo še vrgli puške v koruzo. Garali bomo od prve do zadnje minute in poskusili narediti čudež, da se uvrstimo v play-off," je Aleš Mušič po tekmi kljub nezavidljivemu položaju poskušal ostati pozitiven.

Kapetan Ljubljančanov je enega glavnih razlogov za poraz proti graškim panterjem, za katere sta zaigrala tudi slovenska reprezentanta David Rodman in Sabahudin Kovačević, videl v slabi igri z igralcem več. Olimpija je imela v prvi tretjini štiri minute skupaj, v drugi pa pet minut številčno premoč, a te premoči na ledu ni bilo občutiti. "Kriv je bil predvsem power-play, saj nam ni uspelo niti streljati na gol. Sicer pa je Gradec odigral taktično zelo vrhunsko tekmo, zelo dobro so nas pokrivali in onemogočali strele z modre črte ter blokirali ogromno strelov. Na žalost nam ni uspelo zadeti niti enkrat. Zadetek bi nam morda dal krila, da bi se vrnili v igro, a ni šlo …"

Dokler bo možnost, se bodo borili za končnico, pa tudi potem …

Trener Olimpije Fabian Dahlem je novinarjem postregel z besedami, ki jih poslušamo že vso sezono: "Borili smo se močno. Značaj te ekipe je res neverjeten, bojuje se vseh 60 minut." In nadaljeval: "Žal nam ni uspelo zadeti. In če ne zadeneš, ne moreš zmagati. Zadetek ustvari momentum, po katerem je lažje igrati … Ta trenutek pogrešamo nekaj fantov, zelo jih pogrešamo (Nemec tudi tokrat ni mogel računati na prvega strelca Hunterja Bishopa, Kyla Medveca, Gala Korena in Davida Planka, op. a.). Moramo biti realni. Vsi vemo, da z uvrstitvijo v končnico poskušamo narediti čudež. Ni še konec. S sedmimi zmagami nam še vedno lahko uspe."

Besede predaja v njegovem besednjaku ni: "Kdo se predaja? Je to slovenska mentaliteta? Ne. Je nemška? Ne. Dokler bo možnost, se bomo borili za končnico, in tudi če je ne bo več, bomo želeli zmagati kar največ tekem in se predstaviti v čim boljši luči. Poskušali bomo narediti vse, da bodo naši navijači, klub, mesto ponosni."

Nova naloga na misiji čudež jih čaka v nedeljo, ko bodo gostovali pri Innsbrucku.

Ne spreglejte