Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 9. 2018,
9.58

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

1

Natisni članek

liga NHL Ottawa Senators San Jose Sharks Erik Karlsson

Petek, 14. 9. 2018, 9.58

5 let, 7 mesecev

Erik Karlsson iz Ottawe v San Jose

Konec sage, Šved po selitvi ni skrival žalosti: Tu bo za vedno moj dom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

1

Erik Karlsson | Erik Karlsson se po devetih sezonah pri Ottawa Senators, kjer je bil zadnja štiri leta kapetan, seli v Kalifornijo k San Jose Sharks. | Foto Reuters

Erik Karlsson se po devetih sezonah pri Ottawa Senators, kjer je bil zadnja štiri leta kapetan, seli v Kalifornijo k San Jose Sharks.

Foto: Reuters

Dvakratni najboljši branilec severnoameriške hokejske lige NHL, Šved Erik Karlsson, se je iz Ottawa Senators preselil k San Jose Sharks. V menjavo je bilo vključenih kar deset igralcev.

Osemindvajsetletni Karlsson, ki je na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 osvojil srebro, je petkratni udeleženec tekem vseh zvezd ter najboljši branilec v letih 2012 in 2015.

"Govoril bom odkrito. Želim si, da bi bil v tem trenutku v drugačnih okoliščinah. Zame in za družino je to zelo čustven in žalosten dan, ampak to je pač del posla. Nisem še čisto dojel, kaj se dogaja. Vse se je odvilo hitro, čeprav se je o tem govorilo že vse leto," je dejal vidno ganjeni nekdanji kapetan Senatorjev.

"Ottawa bo vedno moj dom"

Zahvalil se je obema organizacijama. "Hvala Ottavi, da mi je dala priložnost kot mlademu hokejistu, da sem lahko postal igralec, kot sem. Zahvala vsem soigralcem v zadnjih devetih letih, ki so me izredno spoštovali. Niso bili le dobri soigralci, pač pa tudi dobre osebe. Želim jim le najboljše v prihodnosti. Hvala Ottawi, da me je sprejela. Tu bo za vedno moj dom. Za vedno bom ostal del tega mesta. Vesel sem, da me je to moštvo izbralo na naboru. Zdaj bom moral naprej kot pravi profesionalec. Želim se zahvaliti tudi San Jose Sharks za vse, kar so storili, da so me dobili," je dejal Karlsson.

Senatorji so bili njegova edina ekipa v devetih sezonah v ligi NHL, julija so mu ponudili podaljšanje pogodbe, ki pa je ni podpisal.

"Tu bo za vedno moj dom. Za vedno bom ostal del tega mesta. Vesel sem, da me je to moštvo izbralo na naboru. Zdaj bom moral naprej kot pravi profesionalec." | Foto: "Tu bo za vedno moj dom. Za vedno bom ostal del tega mesta. Vesel sem, da me je to moštvo izbralo na naboru. Zdaj bom moral naprej kot pravi profesionalec."

Težko leto


Za Erikssnom je težko osebno leto. S partnerico Melindo sta pričakovala prvega otroka, a je družino marca pretresla tragedija. Otrok je pred porodom umrl. "Potrebovala bova kar nekaj časa, da prideva k sebi in se vrneva v kolikor toliko normalen ritem življenja," je takrat dejal 28-letnik. Njegova boljša polovica naj bi se soočala tudi z grožnjam, ki naj bi prihajale iz kluba.

Deset igralcev vpletenih v menjavo

Ottawa je v San Jose poslala tudi Francisa Perrona, dobila pa je napadalca Chrisa Tierneyja in Rudolfsa Balcersa, branilca Dylana DeMela, pravice do napadalca Joshue Norrisa, izbor v prvem krogu nabora 2019 ali 2020, izbor v drugem krogu 2019 in še dva izbora, ki ju bodo uredili pozneje.

Karlsson je v prejšnji sezoni za Ottawo dosegel devet golov in 53 podaj na 71 tekmah. V zadnjih petih sezonah je bil najboljši po točkah v ekipi ali pa izenačen na vrhu.

Preberite še:

Genadij Timčenko
Sportal Ruski milijarder z načrtom, ki bo za seboj pustil vse NHL lepotice
Sportal Anže Kopitar zdaj tudi pravljični junak #video
Ne spreglejte