Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 2. 2009,
18.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 25. 2. 2009, 18.11

8 let

Doug Bradley: Ni še konec četrtfinala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jeseniški hokejisti imajo po torkovem porazu v domači Podmežakli le še malo možnosti, da se prek Salzburga uvrstijo v polfinale hokejske lige EBEL. A v naprej se Gorenjci ne predajajo.

"Ni še konec, čas je za prvo zmago v Salzburgu," malone v en glas zatrjujejo igralci Acronija, ki so po dveh dobrih predstavah proti četrtfinalnemu tekmecu Salzburgu na tretji tekmi povsem odpovedali, nato pa na četrti Rdečim bikom predali še domače oporišče, ledeno dvorano Podmežakla. S tem so si Železarji skorajda zapahnili vrata v polfinale, saj jih reši lahko le še čudež v Mozartovem mestu, kjer v treh letih odkar nastopajo med avstrijsko elito še niso dosegli zmage.

Za nameček slovenske prvake v najbolj neprimernem trenutku redčijo še poškodbe in kazni. Nazadnje se je vratarju Matthewu Yeatsu in Alešu Kranjcu na listi poškodovanih pridružil še en branilec, nekdanji kapetan Dejan Varl, medtem ko zaradi disciplinske kazni v četrtek moštvu ne bo smel pomagati tudi izvrstni kanadski napadalec Jean Phillippe Pare.

Namesto Varla je v četrti tekmi četrtfinala priložnost v prvem moštvu znova dobil Damjan Dervarič, medtem ko bo Pareja v Salzburgu nadomestil Sašo Rajser, ki bo v ligi EBEL zaigral šele drugič. Čeprav bi bila četrtkova zmaga proti vse boljšim Salzburžanom, vsaj glede na prikazano v zadnjih dveh obračunih teh tekmecev, že manjši čudež, pa se Gorenjci ne predajajo in obljubljajo, da bodo iz sebe iztisnili še zadnje atome moči.

"Moji fantje so profesionalci, imajo spoštovanje do hokeja in radi delajo in ne bo jih težko motivirati za naslednjo tekmo proti Rdečim bikom na njihovem ledu. Ne pozabite, ni še konec četrtfinala! Kdor hoče v polfinale, mora zmagati štirikrat in vedno pravijo, da je tisto četrto zmago najtežje doseči, upam, da bo tokrat to veljalo za moštvo Salzburga," je za jeseniško spletno stran povedal trener Železarjev Doug Bradley.

Ne spreglejte