Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 7. 2010,
13.44

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 16. 7. 2010, 13.44

8 let, 3 mesece

Dimitra zamenjal NHL za KHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Slovaški veteran Pavol Demitra se po 16 sezonah v hokejski ligi NHL poslavlja od nje in se seli v rusko KHL. Za eno leto je namreč obljubil zvestobo Lokomotivi Jaroslav.

Pavol Demitra je bil leta 1993 izbran na naboru kot 227. s strani Ottawe, še isto leto pa se je tudi preizkusil v ligi NHL. Pri 35 letih in 16 odigranih sezonah v najmočnejši hokejski ligi na svetu, pa se je odločil, da se preseli v Rusijo, kjer je podpisal enoletno pogodbo z Lokomotivo Jaroslav.

V ligi NHL je zamenjal pet moštev. Debitiral je v dresu Ottawe, nato pa se je preselil v St. Louis, kjer je preživel največ časa, in sicer osem sezon. Sledilo je leto pri Los Angeles Kings, nato pa je po dve sezoni nosil dres Minnesote in Vancouvra. V rednem delu je zbral 848 nastopov in dosegel 768 točk. Za 35-letnega napadalca je bil najuspešnejša sezona 1998/99, ko je na 82 tekmah prišel do 89 točk. Slovaškemu napadalcu bi lahko pri novem delodajalcu dejal družbo še Čeh Ales Kotalik, s katerim potekajo pogovori o prestopu. Slednji je v zadnji sezoni igral za New York Rangers in Calgary Flames.

Ne spreglejte