Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 1. 2008,
8.42

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 17. 1. 2008, 8.42

8 let, 1 mesec

Chicago zmlel St Louis

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ekipa Chicaga je v ligi NHL suvereno premagala St Louis s 6:1. Sicer so triumfirali še New York Islanders, New York Rangers, Philadelphia in Calgary.

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so v noči na četrtek igrali pet tekem, najbolj aktivni pa so bili v New Yorku, saj so na led stopila vsa tri moštva. Otočani in New Jersey sta se pomerila med seboj, boljši so bili domači s 3:1, Rangerji pa so z 2:1 odpravili Buffalo. V preostalih dvobojih je Philadelphia premagala Florido s 5:3, Chicago je bil s 6:1 boljši od St. Louisa, Minnesota pa je s Calgaryjem izgubila po kazenskih strelih z 2:3. Newyorški Otočani so tudi po peti medsebojni tekmi te sezone z Vragi ostali nepremagani. Tokrat imata največ zaslug za uspeh vratar Rick DiPietro s 37 obrambami, 16 jih je zbral v zadnji tretjini, in Bill Guerin z dvema goloma. Rangerji so niz porazov Buffala podaljšali na deset, zasluge za novi točki pa imata strelca golov Petr Prucha in Brandon Dubinsky.

Patrick Lalime ubranil 32 strelov

Trener Floride Jacques Martin čaka na jubilejno 500. zmago v NHL, na tekmi v Philadelphii pa sta mu veselje preprečila Daniel Briere z dvema zadetkoma in Kimmo Timonen z golom in podajo za domače Letalce. Simon Gagne in Scott Hartnell sta dosegla preostala gola za domače, ki so skoraj vse delo opravili že v prvi tretjini, ko je bil izid 4:1. V Chicagu je domači vratar Patrick Lalime ubranil 32 strelov St. Louisa in dobil le en gol, njegovi soigralci pa so poskrbeli za pol ducata zadetkov. Dva je prispeval novinec Patrick Kane, Dustin Byfuglien pa je dodal gol in podajo.

Minnesota je doma po kazenskih strelih klonila s Calgaryjem, mož odločitve pa je bil Jarome Iginla, ki je dosegel zadnji gol pri kazenskih strelih. Iginla je prava nočna mora za Minnesoto, saj je v 38 tekmah s to ekipo zbral 24 golov in skupno 41 točk.


Liga NHL, 16. januar:

New Jersey : New York Islanders 1:3 Zajac; Guerin 2, Sillinger

New York Rangers : Buffalo 2:1 Dubinsky, Prucha; Pominville

Philadelphia : Florida 5:3 Timonen, Gagne, Briere 2, Hartnell; Bouwmeester, Olesz, Weiss

Minnesota : Calgary 2:3* Burns, Foster; Moss, Huselius 2

Chicago : St Louis 6:1 Skille, Bourque, Kane, Byfuglien, Kane, Perreault; Stempniak

* po kazenskih strelih

Ne spreglejte