Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 1. 2008,
8.56

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 19. 1. 2008, 8.56

8 let, 1 mesec

Buffalo razbil Atlanto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V hokejski ligi NHL so v noči na soboto odigrali sedem tekme. Los Angeles je izgubil proti Calgaryju, Anže Kopitar pa je ostal brez točke. Buffalo je kar z 10:1 razbil Atlanto.

Najvišjo zmago, kar 10:1, so na domačem ledu vknjižili Buffalo Sabres, ki so z 10:1 premagali gostujoče moštvo Atlanta Thrashers. Drew Stafford in Derek Roy sta oba prišla do "hat-trickov", Buffalo pa do prve zmage po desetih porazih v nizu. Thomas Vanek, Jochen Hecht in Aleš Kotalik so v statistiko vpisali po gol in dve podaji, edini zadetek za goste, ki so po porazu izgubili vodilno mesto v jugovzhodni skupini, pa je dosegel Colin Stuart.

V preostalih tekmah so Pittsburgh Penguins v domači dvorani z 0:3 izgubili proti Tampa Bay Lightning, to pa ni edina slaba stvar, ki so jo na petkovi tekmi doživeli Pingvini. Veliko bolj kot poraz jih skrbi poškodba prvega zvezdnika Sidneyja Crosbyja, ki si je grdo zvil gleženj. Prvi zdravniški pregledi so pokazali, da bo moral Crosby počivati vsaj mesec dni. Prvi zvezdnik gostov je bil Andre Roy, ki je zbral gol in dve podaji. Hokejisti Caroline Hurricanes so bili s 7:2 boljši od Edmonton Oilers, zvezdnik Eric Staal pa je k zmagi prispeval tri gole.

New Jersey Devils so z 1:2 izgubili proti Florida Panthers, za katere sta v zadnji tretjini zadela Radek Dvorak in David Booth ter prinesla trenerju Jacquesu Martinu 500. zmago v karieri. Drugi vratar moštva Craig Anderson je obranil 31 strelov in pomagal panterjem do prve zmage po treh zaporednih porazih. V St. Paulu so Minnesota Wild z 2:4 izgubili proti Anaheim Ducks, najbolj razpoložena gostujoča hokejista pa sta bila Todd Bertuzzi z dvema goloma in Ryan Getzlaf s tremi podajami. Gosti iz Kalifornije so prišli še do sedme zaporedne zmage, kar je njihov najdaljši zmagoviti niz to sezono.

V Denverju so domači Colorado Avalanche z 1:2 po kazenskih strelih izgubili proti Chicago Blackhawkes, za katere sta bila natančna izvajalca Robert Lang in Patrick Kane, edini gol za domače pri izvajanju kazenskih strelov pa je dosegel Milan Hejduk.


Liga NHL, 18. januar:

Calgary Flames : Los Angeles Kings 6:1 Langkow 3, Conroy, Yelle, Lombardi; Armstrong

Carolina Hurricanes : Edmonton Oilers 7:2 Staal 3, Brind'Amour, Samsonov, Gleason, LaRose; Thoresen, Cogliano

New Jersey Devils : Florida Panthers 1:2 Zajac; Dvorak, Booth

Buffalo Sabres : Atlanta Thrashers 10:1 Roy 3, Stafford 3, Hecht, Kotalik, Paille, Vanek; Stuart

Pittsburgh Penguins : Tampa Bay Lightning 0:3 Gratton, Roy, Wanvig

Minnesota Wild : Anaheim Ducks 2:4 Schultz, Koivu; Bertuzzi 2, Pronger, Perry

Colorado Avalanche : Chicago Blackhawkes 1:2* Brunette; Kane

*- po kazenskih strelih

Ne spreglejte