Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2013,
19.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Češka Andrej Tavželj Blaž Gregorc Matjaž Kopitar

Četrtek, 9. 5. 2013, 19.08

7 let, 12 mesecev

B. Gregorc: Igramo za Slovenijo, igramo do konca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po visokem in hkrati četrtem porazu proti Švici so imeli "risi" prost dan, ki so ga izkoristili za obisk živalskega vrta in odmik od vsega. V petek jih čaka obračun proti Češki. Gredo po presenečenje.

Po odigranih štirih krogih slovenski hokejski reprezentanci ni šlo prav nič na roko, zapustila jo je tudi športna sreča. Proti Norveški, Danski in Belorusiji je bila blizu, le neučinkovitost in individualne napake so jo oddaljile od točk in približale izpadu v divizijo I. Proti Švici je sledila katastrofa, poraz z 1:7, tako da je današnji prosti dan prišel kot naročen.

''Takšni dnevi pridejo na turnirjih, ko je zelo zgoščen urnik tekem, še kako pravo. Odmislili smo nekatere stvari, za nekaj časa pozabili na hokej in obnovili zaloge energije. Ko začneš preveč razmišljati o zadevah, ki so se zgodile, to ni najboljša psihološka priprava. Vedno je lepo videti fante skupaj, ko smo vsi nasmejani. To je bila danes rdeča nit. Nismo se pogovarjali o hokeju, sistemih igre in nasprotniku. Pred nami je še nekaj dni, ko bomo skupaj, nato pa se sezona končuje. Po vseh teh spodrsljajih je čas, da nekaj naredimo. Upam, da smo današnji dan izkoristili maksimalno in bomo na tekmi pravi.'' je po obisku živalskega vrta dejal branilec Andrej Tavželj.

Srečo si je potrebno zaslužiti

Sedaj čakajo Slovenijo še štirje naporni dnevi in še tri težje tekme. Nasproti ji bodo stali sami svetovni hokejski velikani. Češka, Švedska in Kanada. ''Mi igramo za Slovenijo, igramo do konca. Ne gledamo na to, kdo je nasprotni. Ali je Kanada ali kdo drug. Vemo, da so pred nami trije najtežji nasprotniki na papirju. Dali bomo vse od sebe, borili se bomo za državni grb. Po svetovnem prvenstvu bomo ponosni, ne glede na to, kako se bo izšlo,'' je samozavesten Blaž Gregorc, selektor Matjaž Kopitar pa se zaveda, da bo bodo morali imeti na svoji strani tudi nekaj sreče: ''Mi smo imeli na prvih treh tekmah ogromno nesreče. Vendar vedno pravim, da si je potrebno srečo zaslužiti. Morda smo bili samo dobri in nismo bili boljši. Vedno je potrebno stremeti k temu, da boš še boljši in močnejši. Zato ne dopustim, da je v ekipi slaba volja ali da imajo igralci spuščene glave. To je brez veze. Pred nami so še tri tekme. Če bodo delali pravilno in bomo maksimalno pripravljeni, potem sem prepričan, da bomo na eni izmed tekem prišli do točk.''

Čehi so neprepričljivi

A najprej, v petek ob 16.15, čaka izbrance Matjaža Kopitarja Češka. Slednji ne gre vse po načrtih. Z Belorusijo se je mučila in zmagala z 2:0. Sledila sta poraza s Švedsko in Švico, proti Danski pa so se zmage veselili šele po izvajanju kazenskih strelov. ''Vsaka tekma se začne z nič proti nič, v vsako tekmo se gre z namenom zmagati. Tudi proti Češki ne bo drugače. Naredili bomo vse, da pridemo do uspešnega rezultata. Morda pa bi bil tokrat čas, da s slabšo igro dosežemo zadetek več. Je pa res, da če želimo premagati tako izkušeno ekipo, potem se bodo morale nekatere stvari poklopiti. Češka ima vrhunske posameznike, ki lahko sami odločijo tekmo. Zato bomo morali biti celotno srečanje primerno skoncentrirani. Če bomo uspešni v obrambi, potem pa bo potrebno zadeti tudi v napadu,'' je branilec iz Kovorja razkril pričakovanja pred obračunom.

Ne spreglejte