Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 11. 2016,
18.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

poškodba hokej Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Torek, 15. 11. 2016, 18.44

6 let, 6 mesecev

V povprečju izpusti dve tekmi na sezono

Kako trdoživ je Anže Kopitar? #infografika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Anže Kopitar | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski hokejski as Anže Kopitar si je pretekli teden poškodoval levo roko in izpustil eno tekmo. O tem, kdaj se bo kapetan Los Angeles Kings vrnil na led, bo vodstvo Kraljev odločalo iz dneva v dan. Preverili smo, koliko tekem lige NHL je do zdaj izpustil.

Petkovo gostovanje Kraljev pri Ottawa Senators se je za Kalifornijce končalo z bolečim porazom v zadnjih sekundah (1:2). A bolj kot nič točk sta dvakratne prvake lige NHL udarili poškodbi dveh hokejistov. Najprej se je poškodoval povratnik po poškodbi vratar Jeff Zatkoff, nekaj minut za njim pa še kapetan moštva Anže Kopitar.

Hrušičan jo je skupil na začetku zadnje tretjine, ko ga je ob ogradi na prvi pogled nedolžno stisnil Marc Methot. Kopitar se je prijel za levo zapestje, nato še poskušal pomagati soigralcem, a kaj kmalu spoznal, da je poškodba prehuda. V taboru Kraljev o resnosti in vrsti poškodbe ne govorijo. Kot pravijo, gre za poškodbo zgornjega dela telesa, in dodajajo, da bodo o njegovi vrnitvi odločali iz dneva v dan.

"Ne želimo si igrati brez Kopitarja, a …"

Anže Kopitar | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Devetindvajsetletnik je ostal z ekipo, a izpustil nedeljsko tekmo z Winnipeg Jets. Kot poroča lakingsinsider.com, bi utegnil manjkati tudi na torkovem srečanju, ko bodo Kralji serijo petih gostovanj končali pri Coloradu.

Po informacijah omenjenega medija Kopitar v ponedeljek ni treniral. Njegovo odsotnost napovedujejo tudi besede trenerja Los Angeles Kings Darryla Sutterja, ki ga je močno pogrešal že v nedeljo. "Vsekakor si ne želimo igrati brez Kopitarja, a morali se bomo znajti brez njega. To je dejstvo," je sedmi sili v ponedeljek dejal 58-letni strateg.

Bolnišnica v Kaliforniji 

Ekipa LA Kings se že vso sezono spopada s serijo poškodb. Na seznamu poškodovanih so ob Kopitarju še prvi vratar Jonathan Quick (zaigral naj bi šele prihodnje leto), drugi vratar Jeff Zatkoff (v ponedeljek je treniral z ekipo), napadalca Marian Gaborik (stopalo) in Andy Andreoff (zgornji del telesa) ter branilec Brayden McNabb (roka).

V povprečju izpusti dve na sezono

Kopitar je trenutno v 11. sezoni lige NHL, v kateri je odigral 779 tekem rednega dela in 75 tekem končnice. Zaradi poškodb je izpustil le 23 obračunov od 802 v rednem delu in šest od 81 v končnici.

Anže Kopitar | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Pet sezon naš osrednji napadalec ni izpustil niti ene tekme lige NHL. Največkrat so ga v ekipi v rednem delu tekmovalnega obdobja pogrešali v debitantski sezoni, ko je zaradi težav s hrbtom izpustil deset tekem. Največkrat je soigralce spremljal kot gledalec v sezoni 2010/11, ko si je konec marca pred končnico zlomil desni gleženj in predčasno končal sezono (izpustil je 13 tekem).

Za tem je manjkal le še na petih obračunih. Kdaj, lahko preverite v spodnji infografiki.

Drži rekord med Kralji

Pred nesrečno poškodbo je marca 2011 postavil rekord v številu odigranih tekem zapored v dresu Kraljev. Zaigral je na 330 zaporednih srečanjih, kar je rekord kluba. Pred tem se je z najdaljšim nizom lahko pohvalil Marcel Dionne (324, med letoma 1978 in 1982).

 

 

Ne spreglejte