Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 10. 2015,
17.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NHL hokej Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Minnesota Wild

Torek, 13. 10. 2015, 17.04

8 let

Anže Kopitar junak tekme proti Minnesoti (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Los Angeles Kings so na domačem ledu po podaljšku premagali Minnesota Wild. Odločilen gol pa je zadel slovenski hokejist Anže Kopitar.

Hokejistom LA Kings je uspelo zmagati šele v četrti tekmi letošnje sezone. Tokrat so Kralji na domačem ledu igrali proti Minnesota Wild. Tekma je bila odločena po podaljšku.

Prvi gol na tekmi je na začetku druge tretjine dosegel Tyler Toffoli in Kralje popeljal do minimalnega vodstva. V zadnji tretjini je izenačujoči zadetek v šesti minuti tretje tretjine dosegel Mikko Koivu in s tem izsilili podaljšek.

V podaljšku je bil mož odločitve naš najboljši hokejist Anže Kopitar, ki je nasprotnega vratarja Darcyja Kuemperja premagal v tretji minuti podaljška. Hrušičan, ki je na ledu prebil dobrih 24 minut, je s tem golom poskrbel za prvo zmago LA Kings v letošnji sezoni.

Po zmagovitem zadetku Kopitarja je trener Minnesote Mike Yeo zahteval videoanalizo, saj je menil, da je bil nekdo izmed igralcev v prepovedanem položaju. Po vnovičnem ogledu akcije so se sodniki odločili, da je gol veljaven.

Kopitarja je dajala utrujenost, a je našel prostor za zadetek

"Odigrali smo boljšo tekmo. Vse skupaj je bilo že bolj podobno hokeju Kraljev, v katerem sicer ni veliko zadetkov, na kar nismo ponosni, a tole zmago z veseljem sprejmem. Vsekakor smo zadovoljni, da nam je uspelo končno zmagati," je po obračunu dejal Kopi, ki je dosegel svoj peti zadetek v podaljšku, prvega po 25. novembru leta 2013.

"Če sem povsem iskren, sem bil že zelo utrujen. Počasi sem čakal na priložnost za menjavo, nato pa sem videl malce prostora in ustrelil. Vse skupaj se je odlično izšlo," se je utrujenosti v podaljšku, v katerem je odločil zmagovalca, spomnil Gorenjec in nekaj besed namenil še igri tri na tri v podaljšani igri: "Veliko več prostora imaš, tako da se lahko poslužuješ različnih strategij. Zelo pomembno pa je, da dobiš sodniški met, kar nam na dveh tekmah (pripravljalno obdobje, op. a.) ni uspelo. Za zdaj mi je ta novost všeč."

Kralji bodo spet na delu v nedeljo, ko bodo še petič letos igrali doma, v Staples Center prihaja Colorado.

Ne spreglejte